angeles.pereira [at] usc.es
Telf.: (+34) 881 811 701
ORCID: https://orcid.org/0000-0002-3434-2864
https://investigacion.usc.gal/investigadores/59893/detalle
Formación académica
Doutora en Economía e Empresa (2016): "Terciarización e servizalización na innovación do sector agrario. Factores impulsores e efectos na sustentabilidade da gandería e da viticultura en Galicia" (Mención internacional). Dirixida polo profesor Xavier Vence.
Máster en Desenvolvemento Económico e Innovación, USC (2009-2010). Memoria de Investigación: "Ecoinnovación: conceptos, determinantes económicos e novos instrumentos das políticas de innovación". Dirixido polo Prof. Dr. Xavier Vence Deza.
Licenciatura en Economía, USC (2008)
Licenciatura en Xornalismo, USC (2004)
Liñas de investigación
- Economía Circular
- Servicizing
- Ecoinnovación
- Sustentabilidade de sistemas agroalimentarios
- Sistemas de innovación
Docencia
- Estrutura Económica Mundial
- Política Económica
Publicacións
Artigos
Vence, Xavier & Pereira, Ángeles & Laperche, Blandine & Pansera, Mario. (2024). Economía circular, sustentabilidade e decrecemento. Revista Galega de Economía. 1-6. 10.15304/rge.33.2.10036.
Vence, Xavier & Pereira, Ángeles & Laperche, Blandine. (2022). Overcoming the Circular Economy Paradox through Innovation: Pitfalls in the Transition Pathways. Journal of Innovation Economics & Management. N° 39. 1-13. 10.3917/jie.039.0001.
Briguglio, M., Llorente-González, L. J., Meilak, C., Pereira, Á., Spiteri, J., & Vence, X. (2021). Born or grown: Enablers and barriers to circular business in Europe. Sustainability (Switzerland), 13(24). https://doi.org/10.3390/SU132413670
Seclen-Luna, Jean P.; Moya-Fernández, Pablo; Pereira, Ángeles (2021) Exploring the Effects of Innovation Strategies and Size on Manufacturing Firms’ Productivity and Environmental Impact, Sustainability 13, no. 6: 3289.
Maria Concepción Peñate-Valentín, María del Carmen Sánchez-Carreira, Ángeles Pereira, (2021) The promotion of innovative service business models through public procurement. An analysis of Energy Service Companies in Spain, Sustainable Production and Consumption, Volume 27, Pages 1857-1868,
Ángeles Pereira, Xavier Vence, (2021), The role of KIBS and consultancy in the emergence of Circular Oriented Innovation, Journal of Cleaner Production, Volume 302, 127000,
Taboada, Guillermo & Seruca, Isabel & Sousa, Cristina & Pereira, Ángeles (2020) Exploratory Data Analysis and Data Envelopment Analysis of Construction and Demolition Waste Management in the European Economic Area, Sustainability 2020, 12(12), 4995
Pereira, Ángeles & Vence, Xavier. (2020). L’économie circulaire: besoin d’innovations systémiques. Innovations Le blog de Le Réseau de Recherche sur l’Innovation
Pereira, Ángeles & Vence, Xavier. (2020). Les systèmes produit-service comme business models pour l’économie circulaire : potentialités et limites. 5. 10.21494/ISTE.OP.2020.0441.
Vence, Xavier & Pereira, Ángeles. (2018). Eco-innovation and Circular Business Models as drivers for a circular economy. Contaduría y Administración. 64. 10.22201/fca.24488410e.2019.1806.
Ángeles Pereira, Pedro Villanueva Rey, Xavier Vence, M.T. Moreira, Gumersindo Feijoo.(2018) "Fresh milk supply through vending machines: consumption patterns and associated environmental impacts". Sustainable production and consumption. Volume 15, July 2018, Pages 119-130
Pereira, Á.; Carballo, A.; Guerra, A.; Vence, X., (2018) “Designing a policy package for the promotion of servicising: A case study of vineyard crop protection in Galicia (Spain)”, Journal of Environmental Planning and Management, Vol: 61. Issue: 2, pp. 348-369
Pereira, Á., & Vence, X. (2017). Tertiarization patterns in the Galician agricultural sector: an empirical approach | Pautas de terciarización do sector agrario galego: unha aproximación empírica. Revista Galega de Economía, 26(1).
Miró, A., & Pereira, A. (2017). Effects of the Internet use in the technical efficiency of the tourism sector: a case study of the hinterland regions of Catalonia. Revista de Turismo y Patrimonio Cultural, vol. 15(3), 561‐578. [DOI: 10.25145/j.pasos.2017.15.038]
Pereira, Á., Carballo, A., Guerra, A., & Vence, X. (2017). Designing a policy package for the promotion of servicising: A case study of vineyard crop protection in Galicia (Spain). Journal of Environmental Planning and Management, Published online: 19 May.
Pereira, Á., Turnes, A., & Vence, X. (2017). Barriers to shifting to a servicized model of crop protection in smallholding viticulture. Journal of Cleaner Production, 149, 701-710.
Feitelson, E., Chenoweth, J., & Pereira, A. (2016). Introducing Greywater Systems into the Built Environment: An Introduction and Overview. Built Environment, 42(2), 209‐211.
Pereira, A., Carballo, A., González, M., & Vence, X. (2016). A case study of servicizing in the farming-livestock sector: organisational change and potential environmental improvement. Journal of Cleaner Production, 124, 84-93
Pereira, Á., & Vence, X. (2015). Environmental policy instruments and eco-innovation: an overview of recent studies. Revista Innovar Journal Revista de Ciencias Administrativas y Sociales, 25(58), 65-80.
Pereira, Á., & Vence, X. (2012). Key business factors for eco-innovation: an overview of recent firm-level empirical studies. Cuadernos de Gestión, 12(Especial innovación), 73-103.
Capítulos de libro
Pereira Sánchez, Á. (2023). Modelos de negocio para la transición a la economía circular: estrategias circulares, potencial transformador y limitaciones. En Economía circular transformadora y cambio sistémico: retos, modelos y políticas (pp. 207-237). Fondo de Cultura Económica de España (FCE).
Pereira Sánchez, Á., & Vence Deza, X. (2023). Ecoinnovación y políticas de ecoinnovación: una valoración crítica de la política europea. En Economía circular transformadora y cambio sistémico: retos, modelos y políticas (pp. 459-494). Fondo de Cultura Económica de España (FCE).
Santos Caruncho, M., & Pereira Sánchez, Á. (2023). Territorio y sistemas agroalimentarios: los beneficios de los canales cortos para una economía circular. Una aproximación teórica y aplicada en Galicia. En Economía circular transformadora y cambio sistémico: retos, modelos y políticas (pp. 341-372). Fondo de Cultura Económica de España (FCE).
Peñate-Valentín, M.C.; Pereira, Ángeles; Sánchez-Carreira, M.C. (2018): “Servitization in the Public Sector: A Framework for Energy Service Companies”, en M. Kohtamäki, T. Baines, R. Rabetino e A.Z. Bigdeli: Practices and Tools for Servitization. Managing Service Transition, Palgrave Macmillan, pp. 405-424. ISBN: 978-3-319-76516-7.
Libros
Pereira Sánchez, Á. (2019). Os servizos no cambio de modelo agrario: especialización, asociacionismo e cooperativismo. Laiovento. ISBN: 978-8484874461
Pereira Sánchez, Á., & Vence Deza, X. (2016). Terciarización, servizalización e sustentabilidade: un novo paradigma produtivo. Andavira. ISBN: 978‐84‐8408‐963‐6
Pereira Sánchez, Á. (2016). Eco-Innovación. Factores impulsores e experiencia na industria galega. Andavira Editora. ISBN: 978‐84‐8408‐962‐9