Skip to main content

O Campus Terra da USC protexe o marisqueo coa formación de especialistas na diagnose das enfermidades dos moluscos

El Campus Terra de la USC protege el marisqueo con la formación de especialistas en el diagnóstico de las enfermedades de los moluscos
El Campus Terra de la USC protege el marisqueo con la formación de especialistas en el diagnóstico de las enfermedades de los moluscos

 
O Grupo de Investigación en Anatomía Patolóxica Veterinaria (Gapavet) do Campus Terra da USC loita contra unha das principais eivas da industria marisqueira en Galicia, as enfermidades dos...
Lugo

 

O Grupo de Investigación en Anatomía Patolóxica Veterinaria (Gapavet) do Campus Terra da USC loita contra unha das principais eivas da industria marisqueira en Galicia, as enfermidades dos moluscos, mediante a especialización de veterinarios/as, así como estudantes e graduados en titulacións afíns, no diagnóstico das pataloxías experimentadas por este grupo animal.

 

A Facultade de Veterinaria acolleu este mércores en quenda de mañá e tarde, e volverá facelo este xoves a partir das 09.00h no laboratorio de Histoloxía, un curso teórico-práctico no que vintecinco alumnos e alumnas adquiren coñecementos básicos sobre a anatomía e histoloxía dos moluscos de interese comercial, o diagnóstico microscópico das súas principais enfermidades (víricas, bacterianas e parasitarias) e as estratexias de loita que se levan a cabo para o seu control.

 

Antonio Villalba, doutor en Bioloxía pola USC, especialista en enfermidades dos moluscos polo Virginia Institute of Marine Science e relator da primeira xornada destacou que “en Francia incrementouse nos últimos anos a mortalidade do mexillón, por iso é preciso estar preparados e dispor de profesionais formados nesta materia”. Pola súa parte, Susana Darriba, directora da Unidade de Patoloxía do Instituto Tecnolóxico para o Control do Medio Mariño en Galicia (INTECMAR) e que intervirá na xornada do xoves, salientou que “este tipo de formación resulta indispensable non só para os profesionais que traballan en laboratorio senón tamén para formar axeitadamente a técnicos da administración á hora de tomar decisións”.

 

Estruturado en dous créditos ECTS, neste curso descríbense protocolos de mostraxe e procesado de mostras. A partir de exemplares de ameixas, berberechos, ostras e mexillóns, realizaranse técnicas de diagnóstico rápido co fin de que os asistentes se familiaricen co diagnóstico histolóxico. As persoas inscritas no curso realizarán o exame microscópico de coleccións de preparacións citolóxicas e histolóxicas.

The contents of this page were updated on 02.25.2022.