Skip to main content

A APLTA do Campus Terra organiza unha xornada técnica sobre espectroscopía infravermella para a análise en liña do proceso de produtos lácteos

El APLTA del Campus Terra organiza una jornada técnica sobre espectroscopía infrarroja para el análisis en línea del proceso de productos lácteos
El APLTA del Campus Terra organiza una jornada técnica sobre espectroscopía infrarroja para el análisis en línea del proceso de productos lácteos
A Aula de Produtos Lácteos e Tecnoloxías Alimentarias (APLTA) do Campus Terra da USC organiza o vindeiro 21 de xuño, entre as 9.00 e as 14.00h, unha xornada técnica sobre espectroscopía infravermella...
Lugo

A Aula de Produtos Lácteos e Tecnoloxías Alimentarias (APLTA) do Campus Terra da USC organiza o vindeiro 21 de xuño, entre as 9.00 e as 14.00h, unha xornada técnica sobre espectroscopía infravermella para a análise en liña do proceso de produtos lácteos, na que se abordarán os detalles técnicos desta tecnoloxía, as posibilidades de axustes e monitorización, así como as aplicacións específicas para as instalacións nas que se elaboran os produtos lácteos.

 

Para finalizar a xornada, os asistentes participarán nunha sesión práctica realizada na planta piloto da APLTA, que consistirá no seguimento dun proceso de concentración de leite por ultrafiltración. Neste equipo estará instalado un sensor FT-NIR de Bruker co que se poderá verificar, en tempo real, a composición físico-química do leite concentrado e a súa variación ao modificar os parámetros de proceso.

 

Esta xornada está especialmente deseñada para o persoal dos departamentos de I+D, calidade e industrial, de maneira que poidan valorar a incorporación desta tecnoloxía nos seus actuais procesos de fabricación. O número de asistentes é limitado para facilitar a interacción cos equipos de proceso durante a demostración da técnica na planta piloto, polo que debe formalizarse unha inscrición previa na dirección de correo comunicacion [at] aplta.es (comunicacion[at]aplta[dot]es) ou nos teléfonos 600942343 / 600942347.

The contents of this page were updated on 02.25.2022.