Skip to main content

Investigadores do Campus Terra da USC analizan distintas liñas de traballo para dixitalizar o agro en Galicia

Investigadores del Campus Terra de la USC analizan distintas líneas de trabajo para digitalizar el agro en Galicia
Investigadores del Campus Terra de la USC analizan distintas líneas de trabajo para digitalizar el agro en Galicia
O vicerreitor de Coordinación do campus de Lugo, Javier Bueno, e o vicerreitor de Desenvolvemento Científico e Tenolóxico, Andrés Barreiro, inauguraron este xoves a xornada ‘ Oportunidades da...
Lugo

O vicerreitor de Coordinación do campus de Lugo, Javier Bueno, e o vicerreitor de Desenvolvemento Científico e Tenolóxico, Andrés Barreiro, inauguraron este xoves a xornada ‘ Oportunidades da dixitalización do sector agroalimentario galego para a investigación do Campus Terra’, na que se abordaron as oportunidades para a investigación do campus nas estratexias de dixitalización do sector primario.

 

Avaliar e dinamizar ideas e oportunidades de proxectos a partir da colaboración interdisciplinar; coñecer as iniciativas e o papel do Campus Terra no Polo de Innovación Dixital para o Sector Agroalimentario de Galicia impulsado conxuntamente co Centro Tecnolóxico de Telecomunicacións de Galicia (Gradiant), e coñecer experiencias e casos de éxito na dixitalización de procesos e áreas de produción, conformaron os principais obxectivos desta xornada.

 

O foro abriuse co relatorio ‘A dixitalización do Sector primario: unha prioridade nas estratexias de I+D europea e rexional, a cargo de Francisco Ónega, investigador do Campus Terra da USC e José Manuel Dorado, en representación de Gradiant. A continuación, Déborah Franco, de Monet Viticultura, expuxo a súa experiencia de dixitaliación no sector agroalimentario. Tras ela, foi a quenda de Ismael Martínez de Cooperativas Lácteas Unidas (CLUN); María Rey, da Asociación Galega de Cooperativas Agrarias (AGACA), e Félix Díaz, en representación do Centro Singular de investigación en Tecnoloxías da Investigación (CiTIUS).

 

A xornada rematou coa intervención de distintos investigadores da sede universitaria luguesa, que presentaron as ideas de proxectos e /ou liñas de investigación con potencial aplicación ao Polo de Innovación Dixital para o Sector Agroalimentario de Galicia. Consulta aquí os relatorios da xornada.

 

O Campus Terra da USC e o Centro Tecnolóxico de Telecomunicacións de Galicia (Gradiant) decidiron unir forzas e apostar pola creación dun polo de innovación dixital no sector agroalimentario (Digital Innovation Hub na terminoloxía da Comisión Europea). Neste polo conflúen, pola banda da demanda, un sector produtivo e transformador aberto á incorporación de tecnoloxías e servizos innovadores adaptados á súa realidade produtiva; e pola banda da oferta, a conxunción de provedores tecnolóxicos e de servizos así coma dos centros de coñecemento e innovación xeradores desas solucións e melloras que demanda o sector.

 

Esta iniciativa establece unha dinámica proveitosa de colaboración aberta e áxil, da que cada parte interesada pode tirar beneficios específicos: maior competitividade para o sector agroalimentario, oportunidades de negocio e potencial exportador para os provedores tecnolóxicos ou oportunidades de capitalización do coñecemento existente nos centros de investigación e innovación galegos.

 

The contents of this page were updated on 02.25.2022.