Pasar al contenido principal

Os retos da nutrición, a debate nun foro multidisciplinar que cita máis dun centenar de participantes na Facultade de Ciencias

Participantes no II Congreso Multidisciplinar de Nutrición, na Facultade de Ciencias
Participantes no II Congreso Multidisciplinar de Nutrición, na Facultade de Ciencias
A alimentación sostible e segura supón un dos piares do proxecto de especialización do Campus Terra da USC, di a vicerreitora Montserrat Valcárcel na apertura do congreso
Lugo

O II Congreso Multidisciplinar de Nutrición, un foro promovido polo alumnado do grao de Nutrición Huamana e Dietética, a través da Asociación de Dietistas e Nutricionistas de Galicia (Adinu) en colaboración co Colexio de Dietistas-Nutricionistas de Galicia (Codinugal), congrega este venres na Facultade de Ciencias do Campus de Lugo da USC a máis dun centenar de asistentes, na súa maioría estudantado universitario e de dous institutos de ensino secundario de Galicia nos que se imparten ciclos de Nutrición, interesados en ampliar a súa formación neste ámbito para así contribuír a mellorar a relación entre alimentación e saúde, ademais de para poder abordar os retos futuros da nutrición.

A alimentación é unha cuestión que nos preocupa a todos, sinalou a vicerreitora de Coordinación do Campus de Lugo, Montserrat Valcárcel Armesto, na apertura deste congreso, un acto no que logo de destacar o enfoque multidisciplinar arredor da nutrición que ofrece o programa deste congreso, apuntou as dietas gastronómicas hospitalarias, o desperdicio da metade dos alimentos que se producen ou a chamada “alimentación 5S’, un concepto segundo o que a alimentación debe ser saudable, segura, satisfactoria, sositble e social’, como temas reflexión no marco deste foro.

Valcárcel sinalou asemade que a alimentación segura e a produción primaria sostible e resilente constitúen un dos piares sobre os que as asenta o proxecto Campus Terra, un proxecto cara a especialización da sede universitaria luguesa impulsado desde a USC e a Xunta e no que a Facultade de Ciencias está chamada a ser protagonista, dixo.

A elevada participación de público no II Congreso Multidisciplinar de Nutrición organizado por Adinu Galicia, constata unha vez máis a acertada aposta feita pola USC para implantar en Lugo o grao en Nutrición Humana e Dietética, un título universitario singular no Sistema Universitario Galego e no noroeste de España, dixo o decano da Facultade de Ciencias, Francisco Fraga, quen tamén avanzou o traballo que está a desenvolver o equipo de dirección do centro para articular un curso de especialización a través do que o alumnado poida ampliar os coñecementos e a formación xa contemplada no título de grao.

A presidenta de Adinu Galicia, Sheila Castiñeira; o coordinador do grao en Nutrición Humana e Dietética, Jesús Casabiell, e o profesor e coordinador na Facultade de Ciencias da Asociación de Antigos Alumnos e Amigos da USC, Carlos Herrero, tamén participaron na sesión de apertura deste congreso, cuxo programa botou a andar co relatorio ‘Vexetariana, e agora que?’, a cargo da dietista-nutricionista Laura Regueiro.

Un enfoque multidisciplinar sobre o ril e a nutrición, a cargo do neurólogo Secundino Cigarráns, e unha sesión sobre a intervención nutricional familiar, a cargo da dietista nutricionista Emma Enríquez, pecharán a programación matinal. Unha charla sobre suplementación deportiva, a cargo de Alejandra Piñeiro, abrirá a sesión de tarde deste congreso multidisciplinar en nutrición, un foro no que as psicólogas de Adamia Rosalía Campos e Lucía Trigo falarán sobre obesidade e adherencia á dieta.

A presentación dos mellores Traballos Fin de Grao, cuxa autoría corresponde a Sara López e Uxía Lavandeira, seguida dunha exposición a cargo da Secretaría do Colexio de Dietistas e Nutricionistas de Galicia e un coloquio sobre o futuro do dietista-nutricionista en Galicia, servirán de colofón deste congreso.

De esquerda a dereita, Jesús Casabiell, Francisco Fraga, Montserrat Valcárcel, Sheila Castiñeira e Carlos Herrero, na apertura do congreso

Los contenidos de esta página se actualizaron el 04.12.2019.