Pasar al contenido principal

Adinu Galicia defende a profesión de dietista-nutricionista como parte esencial da sanidade pública

Adinu Galicia defende a importancia dunha alimentación saudable. Foto: Santi Alvite
Adinu Galicia defende a importancia dunha alimentación saudable. Foto: Santi Alvite
A Asociación de Dietistas e Nutricionistas Universitarios de Galicia (Adinu), integrada por 40 estudantes de grao na Facultade de Ciencias da USC, demanda máis visibilidade dun título que contribúe a sensibilizar á sociedade da importancia da boa alimentación

A Asociación de Dietistas e Nutricionistas Universitarios de Galicia (Adinu Galicia), un colectivo nado en 2015 a iniciativa do alumnado do grao en Nutrición Humana e Dietética impartido pola USC na Facultade de Ciencias do Campus de Lugo, defende o carácter esencial que pode desenvolver a figura do dietista-nutricionista no ámbito da sanidade pública, a cuxo cadro profesional aínda non estamos incorporados, segundo indica a súa presidenta, Sara Rivas.

Alén de reiterar a xa vella demanda deste colectivo de profesionais do ámbito sociosanitario, Sara Rivas salienta a necesidade de trasladar á sociedade á importancia dunha boa alimentación, un obxectivo ao que tamén contribúe o labor dos dietistas-nutricionistas e co que tamén está comprometido Adinu Galicia.

A sensibilización social e a mellora da formación e dos futuros dietistas e nutricionistas titulados a través da promoción de actividades de divulgación científica ligadas ao campo da nutrición, así como doutro tipo de formación complementaria á impartida nas clases, centran boa parte do traballo que realiza Adinu Galicia desde o seu nacemento como asociación, lembra esta estudante do grao en Nutrición Humana e Dietética.

A presidenta de Adinu Galicia recoñeceu que as consecuencias da pandemia causada pola COVID-19 tamén afectaron ao programa de actividades que vén impulsando a asociación e que se traducen en charlas o congresos sobre cuestións actuais e de interese no ámbito da nutrición. Aínda así, Rivas comentou que esta situación excepcional propiciou que parte das acción de formación e divulgación se desenvolveran en liña, tal e como foi o caso do programa ‘Nutrición, en abril charlas mil’. Este ciclo, estruturado en relatorios con periodicidade semanal, permitiu que o colectivo de socios de Adinu Galicia, así como calquera outra persoa interesada puidera ampliar os seus coñecementos sobre a materia.

A diferencia desta iniciativa xa consolidada no programa de formación de Adinu Galicia, a presidenta do colectivo lamentou a imposibilidade de dar continuidade este curso aos obradoiros sobre ‘almorzos saudables’ desenvolvidos outros anos en colaboración co Concello de Lugo en colexios da cidade, e durante os que os futuros dietistas-nutricionistas explican ao alumnado de primaria as claves dun almorzo saudable.

Sara Rivas, presidente de Adinu Galicia
Sara Rivas, presidente de Adinu Galicia
Los contenidos de esta página se actualizaron el 10.05.2021.