Ir o contido principal

Un foro sobre innovación en nutrición, seguridade e tecnoloxías alimentarias citan na USC investigadores e directivos de empresa

Un foro sobre innovación en nutrición, seguridade e tecnoloxías alimentarias citan na USC investigadores e directivos de empresa
Un foro sobre innovación en nutrición, seguridade e tecnoloxías alimentarias citan na USC investigadores e directivos de empresa
O director de asuntos normativos e científicos de Nestlé Nespresso, Carlos de Cruz García, abre o luns en Ciencias unhas xornadas que terán continuidade ata maio

Unhas xornadas sobre innovación en nutrición, seguridade e tecnoloxías alimentarias citarán na USC investigadores universitarios e directivos de empresas, que abordarán, ao longo de diversos relatorios, aspectos ligados á innovación alimentaria, control de alimentos e novas ferramentas de estudo en nutrición e tecnoloxía alimentaria.

O director de asuntos normativos e científicos da multinacional Nestlé Nespresso, Carlos de la Cruz García, abrirá este foro, organizado ao abeiro do Máster en Innovación en Nutrición, Seguridade e Tecnoloxías Alimentarias da USC, o luns 22 de xaneiro, ás 12.00 horas, na sala de xuntas da Facultade de Farmacia, cun relatorio que se desenvolverá baixo o título ‘Fron USC to Nespresso: sharing of personal and industrial experiencies’. A intervención deste alto executivo de Nespresso, que relatará algunhas das experiencias vividas desde que completou os estudos de licenciatura en Farmacia na USC ata a súa incorporación á compañía Nestlé Nespresso, poderá seguirse a través de videconferencia na Aula 2 da Facultade de Ciencias do Campus Terra da USC.

O centro universitario lugués acollerá tamén o luns, a partir das 16.00 horas, o segundo dos relatorios programados no marco destas xornadas, orientadas inicialmente ao alumnado do máster en Innovación en Nutrición, Seguridade e Tecnoloxías Alimentarias, pero aberto á participación de estudantes de grao e do público en xeral. A segunda sesión deste ciclo estará guiada pola profesora Coral Barbas Arribas. Esta investigadora española especializada en química analítica e que na actualidade dirixe o Centro de Excelencia en Metabolómica e Bioanálise da Facultade de Farmarcia da Universidade San Pablo-CEU, falará sobre a metabolómica como nova ferramenta en estudos de nutrición e tecnoloxía alimentaria.

O especialista en produtos microbiolóxicos de Laboratorios Scharlab, Xabier Torralba, ofrecerá o 21 de febreiro na Facultade de Ciencias unha charla sobre control microbiolóxico de alimentos. Esta intervención, que tamén se poderá seguir a través de videoconferencia desde a Facultade de Farmacia de Santiago de Compostela, terá continuidade cunha sesión práctica na que participará o público presente.

A programación destas xornadas, a través da que a USC pretende visibilizar o máster en Innovación en Nutrición, Seguridade e Tecnoloxías Alimentarias, segundo indicou o coordinador deste posgrao universitario, o profesor Manuel Vázquez Vázquez, continuará o 9 de marzo, data na que o xefe da Área de Avaliación de Riscos e secretario técnico do comité científico da sección de seguridade alimentaria da Axencia Española de Consumo, Seguridade Alimentaria e Nutrición (Aecosan), Vicente Calderón Pascual, ofrecerá un relatorio sobre os cometidos que desenvolve Aecosan. A intervención de Calderón Pascual desenvolverase no salón de graos da Facultade de Farmacia da USC e poderá seguirse a través de videoconferencia na aula 2 da Facultade de Ciencias do Campus Terra da USC.

O sistema de control de acuicultura e produtos de pesca en Italia será o tema sobre o que verse a intervención do profesor e investigador do Departamento de Medicina Veterinaria e Produción Animal da Universidade Federico II de Nápoles Raffaele Marrone, quen pechará o 10 de maio estas xornadas sobre innovación en nutrición, seguridade e tecnoloxía alimentarias.

Os contidos desta páxina actualizáronse o 17.01.2018.