Nutrición e deporte, a debate na Facultade de Ciencias
A relación entre a nutrición e o deporte e as particularidades que presenta unha axeitada nutrición deportiva centran este venres unhas xornadas promovidas pola Asociación de Dietistas e Nutricionistas de Galicia (Adinu Galicia) na Facultade de Ciencias do Campus Terra da USC e nas que participan arredor de 80 persoas, na súa maioría estudantes e titulados do grao en Nutrición Humana e Dietética.
O coordinador do título de grao en Nutrición Humana e Dietética, Jesús Antonio Casabiell Pintos; o presidente de Adinu Galicia, Jesús Fernández Cruces, e a secretaria da asociación, Marina Perejón, foron os encargados de abrir este foro monográfico sobre nutrición deportivo nunha breve sesión de benvida, trala que todos os asistentes tiveron a ocasión de compartir un almorzo saudable.
A directora técnica da Federación Galega de Atletismo e psicóloga do deporte, Madó González, abriu a quenda de intervencións de foro cunha intervención sobre psicoloxía como axuda ergoxénica no deporte. As diferentes necesidades asociadas a cada disciplina deportiva centrará, de seguido, a charla que ofrecerá Javier Prieto, director deportivo co círculocultural mercantil de Vigo.
A dietista e nutricionista deportiva e clínica Paloma Quintana abordará neste foro cuestións relativas á xestión da alimentación en competicións de longa duración. A planificación nutricional no deportista será o eixe temática da intervención do experto en nutrición deportiva Ricardo Estévez López. Os parámetros bioquímicos do deportista e as modificacións corporais no deportista lesionado serán aspectos sobre os falarán Fernando Rodríguez Sánchez e Tania Fernández García.
Esta xornada sobre nutrición deportiva rematará con dúas intervencións sobre nutrición no fútbol non profesional e a realidade da dieta do deportista, temas sobre os que falarán Francisco Barreiro Buceta e Ricardo Estévez López.
Mesa inaugural da xornada