Skip to main content

O Campus Terra da USC aborda a relevancia do pan na sociedade con motivo do aniversario da súa primeira cátedra adscrita

El Campus Terra aborda la relevancia del pan en la sociedad con motivo del aniversario de su primera cátedra adscrita
El Campus Terra aborda la relevancia del pan en la sociedad con motivo del aniversario de su primera cátedra adscrita
A Cátedra do Pan e do Cereal do Campus Terra da USC celebrou este martes na Casa do Saber de Lugo, un foro aberto no que distintos relatores trataron de responder a algunhas das cuestións que centran...
Lugo

A Cátedra do Pan e do Cereal do Campus Terra da USC celebrou este martes na Casa do Saber de Lugo, un foro aberto no que distintos relatores trataron de responder a algunhas das cuestións que centran a actividade e o cometido da primeira cátedra científica ligada ao Campus Terra da USC, unha iniciativa que conta con financiamento do grupo Panadería Da Cunha e que cumpre o seu primeiro ano de vida.

 

O vicerreitor de coordinación do campus de Lugo, Javier Bueno; a directora da Cátedra do Pan e do Cereal, Ángeles Romero; o presidente do grupo Da Cunha e promotor da Cátedra, Manuel da Cunha; e o director do Centro de Investigacións Agrarias de Mabegondo, Manuel López Luaces, presidiron unha xornada na que se buscou remarcar o carácter interdisciplinar desta iniciativa.

 

O foro comezou cun primeiro coloquio sobre cuestións ligadas ás propiedades da terra, así como ao cultivo ecolóxico de cereais, rotacións de cultivos e ecotipos autóctonos, no que interviron Agustín Merino, Xan Neira Seijo, Luis Urquijo Zamora e Fernando Almeida.

 

O cometido dos cereais na sociedade actual centrou de seguido as intervencións de Pablo Ramil, Carlos Otero e Mar Pérez Fra, relatores que afondaron na orixe dos cereais galegos, así como da relación entre biodiversidade e agricultura e mesmo da perda de terra empregada para usos agrarios. 

 

Unha ollada sobre a relevancia do pan na actualidade, a través dos testemuños de diversos investigados do ámbito da nutrición e da tecnoloxía dos alimentos, así como doutros procedentes do ámbito da Química; a opinión das persoas que participan nos procesos de elaboración de pan, así como os testemuños dos consumidores e tamén dos informadores e xeradores de opinión pública, completaron o programa desta xornada.

The contents of this page were updated on 02.25.2022.