Ir o contido principal

Aprendendo entre fogóns

Aprendendo entre fogóns
Aprendendo entre fogóns
Comezaron na USC as aulas activas de cociña

Esta semana comezaron na USC as aulas activas de cociña cun curso no que unha decena de persoas avanzarán ata o mes de maio nos seus coñecementos gastronómicos aprendendo técnicas avanzadas. O programa ‘ Gastronomía pedagóxica. Aulas activas de cociña’ é un proxecto aberto a toda a cidadanía co que se pretende ensinar a cociñar ao tempo que se achega unha cultura de hábitos de consumo saudables e se aumenta o coñecemento do medio e dos produtos. Para este mes de outubro están previstos tamén un curso básico ou de iniciación (44 horas) e outro de cociña vexetariana (6 horas). Completan o programa un de cociña de outono en novembro, outro de Nadal en decembro e un último de cociña para celíacos para o mes de xaneiro. As clases, cun formato lúdico e con prácticas individualizadas, terán lugar no comedor do Colexio de Fonseca. Entre os docentes estarán o profesor do CIFP Compostela (Santiago) Jorge Carou Horta, con experiencia en restauración en Galicia e Londres, e o cociñeiro e profesor do CIFP Carlos Oroza de Pontevedra, Daniel Pulzoni. Para conseguir toda a información sobre o resto dos cursos e formalizar a matrícula, as persoas interesadas deben dirixirse á Área de Cultura da Vicerreitoría de Estudantes, Cultura e Formación Continua, no Colexio de San Xerome, ou chamar aos teléfonos 881811018 e 881811103.

Os contidos desta páxina actualizáronse o 18.10.2013.