Créditos ECTS Créditos ECTS: 6
Horas ECTS Criterios/Memorias Horas de Titorías: 7 Clase Expositiva: 36 Clase Interactiva: 8 Total: 51
Linguas de uso Castelán, Galego
Tipo: Materia Ordinaria Grao RD 1393/2007 - 822/2021
Departamentos: Física Aplicada
Áreas: Física Aplicada
Centro Facultade de Ciencias
Convocatoria: Segundo semestre
Docencia: Con docencia
Matrícula: Matriculable
- Saber conceptos básicos de nanociencia e nanotecnoloxía e das súas aplicacións na industria alimentaria.
- Aprender a caracterizar as nanopartículas presentes na industria alimentaria.
- Coñecer os diferentes mecanismos de incorporación de nanoestructuras en ingredientes, aditivos e embalaxes.
- TEMA 1. Fundamentos de nanociencia e nanotecnoloxía.
- TEMA 2. Métodos de caracterización e medición de propiedades
- TEMA 3. Aplicación da nanotecnoloxía no sector da alimentación
- TEMA 4. Nanoestructuras naturais en alimentación
- TEMA 5. Nanotecnoloxía en ingredientes, aditivos e suplementos alimenticios
- TEMA 6. Nanotecnoloxía na embalaxe de alimentos
- TEMA 7. Determinación de nanomateriales en alimentos
-Introduction to Nanoscience. S. Lindsay.
- Nanotechnologies in Food. Ed. Q. Chaudhry, L. Castle e R. Watkins.RSC Publishing.2010
- Nanociencia e nanotecnoloxía. N. Takeuchi. Fondo de cultura económica (FCE). 2009
- A nanotecnoloxía. P.A. Serena Domingo. CSIC. 2010
- Nanoethics. Ed. F. Allhoff, P. Lin, J. Moor e J. Weckert. Wiley. 2007
Comp01 - Desenvolver a capacidade de organizar e planificar adecuadamente o traballo, partindo dunha síntese e análise que
permitan tomar decisións.
Con02 - Recoñecer as bases físicas, químicas, matemáticas e estatísticas dos procesos biolóxicos.
H/D01 - Aplicar adecuadamente as ferramentas físicas, químicas, matemáticas e estatísticas ao estudo dos procesos biolóxicos.
Nas clases de teoría (36 horas) explícanse os conceptos teóricos establecidos no programa da materia, tratando de seguir unha metodoloxía que facilite a adquisición dos coñecementos por parte dos alumnos. Buscarase a participación activa do alumno.
Nas clases de seminario (8 horas) analizaranse e discutirán os problemas propostos previamente aos alumnos mediante boletíns, que poderán ser realizados individualmente ou en grupo.
Realizaranse titorías individuais para aclarar problemas e cuestións de cada alumno, así como titorías nas aulas en grupos reducidos (7 horas) onde se realizará un seguimento da comprensión e dificultades que tiveron os alumnos sobre os diferentes coñecementos adquiridos, procurando resolver todas as dúbidas e problemas que lles xurdisen. Tamén se propoñerán tarefas de reflexión e aplicación a sectores industriais da vida real.
Utilizarase o campus virtual para a subida de contidos, exercicios de autoavaliación e traballos a realizar polo alumno.
-Exames: Farase un exame final. En xeral, os exames constan dunha parte teoría-cuestiones e doutra de problemas, cada unhas das cales se puntúa sobre 10, e alcánzase entre ambas as sempre que a cualificación de cada parte non sexa inferior a catro. No caso contrario, o exame está suspenso coa nota máis baixa. Tendo en conta que a nota final da materia pode chegar a 10, a avaliación continua (asistencia e actividade en clase, boletíns de casos prácticos e traballos no campus virtual) supoñerá 2 puntos (Competencias avaliadas:Comp01, Con02 e H/D01). Por tanto, o exame final contará como máximo 8 puntos ( Ex.: un 10 no exame supoñerá un 8 para o cálculo da nota final, que será 10 se se alcanzan os 2 puntos na avaliación continua). Por baixo de 5 no exame supoñerá automaticamente suspender a materia, e non ter en conta a cualificación da avaliación continua.
O estudante para o seguimento e compresión dos contidos da materia deberá empregar 26 horas para a docencia expositiva e interactiva de seminarios (boletíns, campus virtual), 49 horas para as titorías en grupo. Para a preparación de exame serán necesarias 20 horas e 4 horas para a súa realización.
- Realizar os exercicios e cuestións propostas.
- Consultar os libros recomendados polo profesor
A materia impartirase en castelán e galego
Jose Antonio Rodriguez Añon
- Departamento
- Física Aplicada
- Área
- Física Aplicada
- Teléfono
- 881814005
- Correo electrónico
- ja.rodriguez.anon [at] usc.es
- Categoría
- Profesor/a: Titular de Universidade
Francisco Jose Fraga Lopez
Coordinador/a- Departamento
- Física Aplicada
- Área
- Física Aplicada
- Teléfono
- 982824081
- Correo electrónico
- francisco.fraga [at] usc.es
- Categoría
- Profesor/a: Titular de Universidade
Mércores | |||
---|---|---|---|
13:00-14:00 | Grupo /CLE_01 | Castelán | 2P AULA 4 SEGUNDA PLANTA |
Xoves | |||
13:00-14:00 | Grupo /CLE_01 | Castelán | 2P AULA 4 SEGUNDA PLANTA |
20.05.2025 10:00-14:00 | Grupo /CLE_01 | 2P AULA 2 SEGUNDA PLANTA |
20.05.2025 10:00-14:00 | Grupo /CLE_01 | 2P AULA 5 SEGUNDA PLANTA |
02.07.2025 10:00-14:00 | Grupo /CLE_01 | 2P AULA 2 SEGUNDA PLANTA |
02.07.2025 10:00-14:00 | Grupo /CLE_01 | 2P AULA 5 SEGUNDA PLANTA |