Organizador: Escola Politécnica Superior
MODALIDADE: Presencial (10h teóricas e 5h prácticas). EPSE
PÚBLICO OBXECTIVO: Alumnado de grao e master, PDI, PAS, Profesionais e Sector Produtivo.
CONTIDO:
O obxectivo é que os asistentes ao curso coñezan a importancia dos cogomelos como producións non
madeireiras do bosque e que sexan capaces de identificar as especies máis importantes de Galicia de fungos superiores que producen cogomelos, tanto comestibles coma velenosas. Tamén se abordará a importancia da selvicultura, concretamente as técnicas culturais e selvícolas que melloran a producción micolóxica
PROGRAMA:
- O reino Funghi. Fungo e cogomelo. Macromicetos e micromicetos. Reprodución dos fungos. Formas de vida dos fungos. Morfoloxía e ecoloxía dos cogomelos.
- Principais especies produtoras de cogomelos comestibles. Desrición e características diferenciáis. Confusións. Hábitats. Época de frutificación.
- Principais especies produtoras de fungos tóxicos. Desrición e características diferenciáis. Confusións. Hábitats. Época de frutificación. Intoxicacións por inxesta de cogomelos e tratamentos das mesmas.
- Técnicas culturais e selvícolas que melloran a producción de cogomelos
COORDINA: Antonio Rigueiro Rodríguez
IMPARTE: Juan Luis Fernández Lorenzo, Julián Alonso Díaz, Roque Julio Rodríguez Soalleiro e Antonio Rigueiro Rodríguez
PRAZAS: 25