Blog do Campus Terra
Actualidade
Javier Ferreiro: «As ameazas e os problemas de conservación non saben de fronteiras»
O Doutor en Enxeñaría Forestal e investigador contratado do IBADER, Javier Ferreiro, reflexiona sobre o papel que xoga a conservación de ecosistemas na transición ecolóxica
Ler máisÁngela González: «Debemos educar ás nosas mascotas desde o reforzo positivo, evitando castigos e rifas»
Profesora asociada da Facultade de Veterinaria e facultativa do HVU Rof Codina, Ángela González fai da medicina do comportamento e benestar animal o centro de gravidade da súa actividade laboral e investigadora
Ler máisPatricia Cazón: «O Congreso vai permitir que un número moi amplo de voces atopen unha plataforma para expresarse»
Doutora pola USC e investigadora posdoutoral no Campus Terra, Patricia Cazón forma parte do comité científico do I Congreso Ibérico da Mocidade Investigadora, que se desenvolverá dentro duns días no noso campus
Ler máisNieves Pérez: «É importante que a xente vexa que dende a academia se segue apostando polo rural»
Nieves Pérez Rodríguez, técnica superior de investigación no Campus Terra entre outras cousas, centra os seus estudos arredor da xestión sustentable da terra e do territorio
Ler máisO Campus Terra destaca no último Ránking de Shanghai
Enxeñaría e Ciencias Medioambientais, Ciencias da Alimentación e Tecnoloxía, Veterinaria e Ciencias Agrícolas foron as áreas educativas e de coñecemento salientadas
Ler máisVanesa García: «A resistencia aos antimicrobianos podería converterse na primeira causa de morte no mundo»
Vanesa García, investigadora e docente no Campus Terra e membro do Laboratorio de Referencia de Escherichia coli da USC, centra os seus estudos na caracterización de bacterias patóxenas baixo a perspectiva ‘One Health’
Ler máisSabela Al-Soufi: «As macroalgas mariñas teñen un gran potencial como alimentos funcionais»
A doutora e investigadora, Sabela Al-Soufi, vén de defender a súa tese de doutoramento sobre a utilización de macroalgas mariñas como alternativa aos antibióticos en coellos
Ler máisAlexandre Lamas: «Estamos nunha das rexións do mundo na que hai máis mecanismos para protexer ao consumidor»
Profesor axudante doutor no Campus Terra e investigador do Laboratorio de Hixiene, Inspección e Control de Alimentos da USC, Alexandre Lamas centra os seus estudos na caracterización e control de axentes patóxenos no eido da seguridade alimentaria
Ler máisSaskia Flament: «Para garantir a seguridade alimentaria, é necesario realizar controis microbiolóxicos ao longo de toda a cadea alimentaria»
Membro do Laboratorio de Referencia de Escherichia coli da USC e investigadora contratada no Campus Terra, Saskia Flament centra os seus estudos na caracterización de cepas patóxenas de E. coli
Ler máisAina Mena: «A necesidade da gandaría actual é a dixitalización»
Aina Mena é a promotora do proxecto Optimuu, unha interface personalizable para o control e xestión de explotacións lácteas premiada no programa Explorer
Ler máisCristina Fente: «Os primeiros 1.000 días son decisivos para o noso desenvolvemento e saúde a curto e longo prazo»
Membro do grupo de investigación detrás do proxecto PRO A2, Cristina Fente é unha das premiadas na última edición do programa Explorer do USC Lugo Space
Ler máisEsperanza Álvarez: «Cómpre educar e concienciar sobre a importancia que ten o solo, darlle o lugar que lle corresponde: hai que saber que sen solo non hai vida»
Catedrática da Universidade de Compostela no departamento de Edafoloxía e Química Agrícola, Esperanza Álvarez destaca polo Día Mundial da Conservación do Solo a importancia de coidar este recurso finito esencial para a vida
Ler máisInmaculada Orjales: «Os microminerais son sempre os grandes esquecidos: son esenciais para o funcionamento normal de calquera ser vivo»
O traballo de investigación da doutora pola USC, Inmaculada Orjales, pon o foco sobre a importancia dos microminerais nas nosas vidas, auspiciándolles un papel protagonista nun futuro próximo
Ler máisÁlvaro Arana: «A ciencia é un traballo en equipo: a competitividade é menos frutífera que a colaboración»
O traballo investigador de Álvaro Arana no campo da edición xenómica axuda a poñer o foco sobre o estudo de enfermidades raras en modelos animais de forma ética
Ler máisPatricia Cazón: «A biotecnoloxía preséntase como unha excelente ferramenta para a revalorización de residuos e obter produtos de alto valor engadido»
Doutora pola USC e investigadora posdoutoral no Campus Terra, Patricia Cazón investiga sobre a revalorización de residuos para a súa aplicación na industria agroalimentaria
Ler máisSonia Argiz: «A base de proba e erro, o meu pasatempo converteuse nun traballo»
A firma de accesorios e complementos Mimacuir, creada en Taboada por Sonia Argiz, será unha das presentes na Feira de Emprendedoras Innovando non Rural que empeza mañá na Praza da Mosqueira de Lugo
Ler máisGemma Modia: «Contar con materia prima propia supón ter control e calidade ao 100 %»
A emprendedora e cofundadora de Lácteos Conchy, Gemma Modia, debaterá sobre a realidade das mulleres que emprenden no rural nunha das mesas redondas da Feira de Primavera de Emprendedoras
Ler máisHelga Peral: «Somos un grupo eminentemente feminino e feminista, involucrado en levar a ciencia e a tecnoloxía especialmente ás rapazas»
Co-fundadora da spin-off da USC en Lugo XuvenLab, Helga Peral será unha das mulleres emprendedoras de referencia que participará este xoves 6 na Feira de Primavera de Emprendedoras: Innovando no Rural
Ler máisLuis Aldeanueva: «Replicar procesos industriais a escala piloto nas nosas instalacións é nosa maior fortaleza»
Técnico Superior de Investigación da Aula de Produtos Lácteos e Tecnoloxías Alimentarias, Luis Aldeanueva destaca no Día Mundial do Leite o potencial innovador dun centro de referencia para a industria
Ler máisPablo Souza: «Un sector agroforestal saudable debería basearse na diversificación e no coidado dos nosos solos»
Doutor en Ecofisioloxía vexetal e investigador posdoutoral no Campus Terra, Pablo Souza reflexiona sobre o concepto de sustentabilidade e a importancia de ter solos saudables
Ler máisMarta Prado: «Durante a pandemia puidemos comprobar como as análises rápidas in situ podían facilitarnos a vida»
Investigadora Distinguida no Campus Terra, Marta Prado centra o seu traballo na descentralización das análises alimentarias grazas ao desenvolvemento de dispositivos miniaturizados
Ler máisMª Ánxeles Romero: «Educar en nutrición supón previr enfermidades»
Catedrática da área de Tecnoloxía de Alimentos no Campus Terra, o traballo de Mª Ánxeles Romero converteuse nun referente para a comunidade científica e a industria alimentaria
Ler máisRoberto Bermúdez: «O reto da acuicultura é que sexa sostible»
Doutor en Veterinaria do Campus Terra e investigador de GAPAVET, Diplomado do European College of Aquatic Animal Health, Roberto Bermúdez Pose estuda a incidencia de distintas patoloxías en peixes como o rodaballo
Ler máisQuico Ónega López: «Se superamos os límites planetários non vai quedar recuncho que non se vexa afectado»
O investigador do Laboratorio do Territorio do Campus Terra Quico Ónega López reflexiona sobre a importancia de coidar do noso planeta e os retos relacionados coa xestión do territorio con motivo do Día da Terra
Ler máisPatricia González: «Unha persoa pode emprender soa, pero rodearse e nutrirse dun bo equipo é o mellor»
Con motivo do Día do Emprendemento charlamos con Patricia González Alonso, técnica de Transferencia e Emprendemento, sobre os programas e recursos que ofrece o Campus Terra para promover a cultura emprendedora
Ler máisMarcelino Maneiro: «Intentamos copiar o que hai na natureza»
Marcelino Maneiro, profesor de Química Inorgánica no Campus Terra, desenvolve catalizadores antioxidantes aplicables a ámbitos como o farmacéutico, o alimentario, o industrial ou o enerxético
Ler máisAna Manuela de Azevedo: «A colaboración entre investigación e industria impulsa o crecemento do sector acuícola, promovendo a saúde e o benestar dos animais»
Doutura cum laude en Veterinaria do Campus Terra, Ana Manuela de Azevedo enfoca o seu traballo como investigadora nos procesos patolóxicos inherentes ás enfermidades dos peixes
Ler máisJavier Cancela: «En Galicia, as previsións de alcanzar niveis de desertificación están moi afastadas»
Javier Cancela Barrio, Doutor Enxeñeiro Agrónomo do Campus Terra, estuda as necesidades hídricas dos cultivos e a xestión sostible dos recursos hídricos
Ler máisManuel Rodríguez Guitián: «En Galicia temos moi pouca superficie ocupada por bosques»
O profesor e investigador do Departamento de Produción Vexetal e Proxectos de Enxeñaría da EPS do Campus Terra cre necesario que a sociedade reflexione sobre como imos afrontar o futuro próximo
Ler máisMaría Dolores Fernández: «A sociedade debe ter máis información do traballo que nós, as mulleres, realizamos»
Doutora en Enxeñería Agrónoma e investigadora do Campus Terra, María Dolores Fernández é tamen a presidenta da Comisión de Igualdade de Xénero da EPSE
Ler máisXoel Souto: «O doutoramento industrial une o coñecemento académico co saber ligado á experiencia na empresa»
Xoel Souto Guitián centra a súa investigación doutoral nas enfermidades que afectan ao rodaballo de acuicultura na súa fase de crecemento, da man de Insuiña e GAPAVET
Ler máisJesús González Jartín: «Os fungos ofrecen unha gran cantidade de compostos ao arsenal terapéutico»
O traballo investigador de Jesús González Jartín no campo das micotoxinas está a axudar a poñer o foco sobre compostos que poden resultar altamente tóxicos
Ler máisAna Barreiro: «O uso de antibióticos na cría de gando pode supoñer un risco de contaminación»
Doutora en Medio Ambiente e Recursos Naturais do Campus Terra, Ana Barreiro estuda como as actividades agrícolas e forestais poden repercutir nos microorganismos do solo
Ler máisVicente Blanco Mosquera: «A arte e a educación son pensamento crítico»
Doutor en Belas Artes, Vicente Blanco Mosquera compaxina a súa vocación artística coa docencia no Máster Universitario en Dirección de Actividades Educativas na Natureza do Campus Terra
Ler máisAna Fresno: «Hai que facer un esforzo por atopar estratexias de prevención ou tratamento»
Microbióloga e docente e investigadora no Departamento de Bioquímica e Bioloxía Molecular da USC no Campus Terra, o traballo de Ana Fresno Herrero está moi centrado actualmente no contexto One-Health
Ler máisAlba Díaz Geada: «É preciso coñecer a historia do noso mundo rural para abordar os problemas presentes da nosa sociedade»
Doutora en Historia no Campus Terra da USC, o traballo de Alba Díaz Geada no campo da docencia e investigación do pasado recente de Galicia é hoxe unha referencia
Ler máisCésar Pérez Cruzado: «Lixeiros cambios sobre a xestión dos bosques poden supoñer un gran efecto no balance global»
Doutor en Enxeñería de Montes, César Pérez Cruzado dirixe actualmente o Laboratorio sobre Monitorización Forestal e Proxectos de Carbono do grupo de investigación de Proxectos e Planificación (PROEPLA) do Campus Terra
Ler máisGA-LINK, o rural a golpe dun clic
A terceira edición de Terra Creative Jam premia a plataforma creada por cinco estudantes do Campus Terra para dar a coñecer a oferta de actividades e eventos de territorios como Galicia
Ler máisPatricia López: «En ciencia e tecnoloxía de alimentos necesítanse perfís multidisciplinares»
Licenciada en Ciencias Químicas e investigadora do APLTA, o traballo de Patricia López no Campus Terra céntrase hoxe en explorar as propiedades funcionais e nutricionais das algas
Ler máisDiego Robledo: «No futuro poderemos transferir características dunha especie a outra para mellorar a súa calidade de vida»
O doutor en Xenética do Campus Terra, que se especializou en xenómica e xenética da acuicultura, leva a cabo diversas investigacións para mellorar a resistencia dos peixes ás enfermidades
Ler máisFina Lombardero: «Os nosos estudantes teñen un 100% de emprego porque a sociedade os necesita»
A Doutora en Bioloxía no Departamento de Produción Vexetal e Proxectos de Enxeñaría no Campus Terra é unha referencia nos seus campos de coñecemento tras máis de 30 anos de docencia e investigación
Ler máisExplorer, onde nacen as empresas
Catro emprendedores que participaron no Programa Explorer no Campus Terra poñen en valor a axuda da incubadora para impulsar e dar forma aos seus proxectos
Ler máisVacas e millo, clima, hortas, linguados e mexillóns, castiñeiros, estradas ou envases; así son as novas investigacións do Campus Terra
Os primeiros proxectos colaborativos desta etapa do Campus Terra puxeron a traballar conxuntamente a distintos grupos de investigación co obxectivo de afondar en cuestións moi relevantes en distintos ámbitos económicos e sociais
Ler máis