O Grao ten por obxecto formar profesionais capaces de previr, diagnosticar e tratar as enfermidades dos animais, controlar a súa reprodución, obter produtos de orixe animal vixiando o cumprimento da normativa en benestar animal, identificar riscos emerxentes, e coñecer e aplicar as disposicións legais.
PresentaciónPlan de estudos por cursoPlan de estudos por módulosAcceso e admisiónRecursos materiaisObxectivosResultados do proceso de formación e de aprendizaxeMobilidade e prácticasTraballo de Fin de GraoEquipo docenteIndicadores de calidadePresentación
Duración:
5 anos académicos Código RUCT: 2502225 Número de ECTS: 300 Número prazas: 110
Decano/a ou director/a do centro:
GONZALO FERNÁNDEZ RODRÍGUEZ gonzalo.fernandez [at] usc.es
Coordinador-a do título:
Natalia Vilariño Del Río
Linguas de uso: Castelán, Galego
Nivel MECES: 3
Universidade coordinadora:
Universidade de Santiago de Compostela
Universidade(s) participante(s):
Universidade de Santiago de Compostela
Data da autorización de implantación do título pola Xunta de Galicia: Decreto 150/2010 do 16 de setembro (DOG 23/09/10
Data de publicación no BOE: 3 de marzo de 2011
Data da última acreditación: 11/07/2017
Habilitación profesional:
Este título habilita en España para o exercicio da profesión regulada de Veterinario.
O Grao en Veterinaria ten por obxecto formar profesionais capaces de controlar a tecnoloxía da produción e elaboración dos alimentos de consumo humano, previr, diagnosticar e tratar as enfermidades dos animais, controlar a reprodución animal, obter en condicións excelentes e economicamente rendibles produtos de orixe animal vixiando o cumprimento da normativa en benestar animal, capaces de identificar riscos emerxentes, e coñecer e aplicar as disposicións legais, regulamentarias e administrativas en todos os ámbitos da profesión.
Na sociedade actual o/a veterinario/a convírtese nun elemento clave na trama sanitaria e agraria, puidendo desenvolver o seu traballo en diferentes niveis do sector público, ou ben no sector privado, xa sexa de forma autónoma ou formando parte dunha estrutura empresarial. Precisamente, nas consellerías de Agricultura e Sanidade, existen corpos específicos de veterinarios/as. A Administración central e o Exército tamén solicitan profesionais veterinarios e contan con corpos especiais de veterinarios.
O perfil de ingreso propio da titulación é o dunha persoa que teña interese polas cuestións relacionadas coas Ciencias da Saúde en xeral, e polas Ciencias Veterinarias en particular, e cunha sensibilidade especial cara ao mundo animal, a súa medicina, produción e a saúde pública, enfocada desde o punto de vista veterinario, coas correspondentes repercusións na especie humana. Así mesmo, debe estar interesado, ou mostrar inquietude, polo mundo agrario en todas as súas vertentes, incluíndo a do seu desenvolvemento, e cara a todos os ámbitos sociolaborais e sectoriais nos que se desenvolve a Profesión Veterinaria.
Aínda que non son obrigatorios os coñecementos específicos previos, recoméndase ter coñecementos básicos previos correspondentes a un nivel de 2º de Bachiller na opción de Ciencias da Saúde, sendo o ideal un/a estudante en cuxa formación inclúa as seguintes materias: Bioloxía, Matemáticas, Física e Química.
Número mínimo de créditos ECTS de matrícula por estudante e período lectivo
1.- O alumnado de primeiro curso por primeira vez a tempo completo ten que matricular 60 créditos. Un 15% do alumnado poderá cursar estudos a tempo parcial (30 créditos).
2.- Continuación de estudos : libre cun máximo de 75 créditos.
Acción titorial e acollida
A USC ten un programa de alumnos titores para as titulacións de grao, de forma que alumnos de últimos cursos, logo dunha formación que lles facilita a Universidade, realizan tarefas de orientación aos alumnos que inician os estudos.
Cando se produza a suspensión dun título oficial, a USC garante o adecuado desenvolvemento efectivo das ensinanzas que iniciasen os seus estudantes ata a súa finalización. Para iso, o Consello de Goberno aproba os criterios relacionados, entre outros, con:
• A admisión de matrículas de novo ingreso na titulación.
• A supresión gradual da impartición da docencia.
• Se o título extinguido é substituído por outro similar (modificando a natureza do título), fixa as condicións que faciliten aos/as estudantes a continuidade de estudos no novo título e as equivalencias entre as materias dun e doutro plan.
Criterios de acceso e admisión
Poden acceder a estudos de Grao aqueles estudantes que posúan os títulos, diplomas ou estudos seguintes ou otros declarados equivalentes ou homologados a estes:
A.1. Bacharelato do Sistema Educativo Español, Bacharelato Europeo o Bacharelato Internacional.
A.2. Bacharelato procedente de sistemas educativos de Estados membros da Unión Europea ou de otros Estados cos que se teñan subscrito acordos internacionais.
A.3. Técnico Superior de Formación Profesional, Técnico Superior de Artes Plásticas e Diseño ou Técnico Deportivo Superior pertencente ao Sistema Educativo Español.
A.4. Outros estudos que, nun Estado membro da Unión Europea ou noutros Estados cos que se teñan subscrito acordos internacionais en réxime de reciprocidade, acrediten os requisitos académicos esixidos en ditos Estados para acceder aos seus estudos universitarios.
A.5. Títulos universitarios oficiais de Diplomado, Arquitecto Técnico, Enxeñeiro Técnico, Licenciado, Arquitecto, Enxeñeiro, Graduado ou Máster Universitario.
A.6. Estudos universitarios parciais, estranxeiros ou españois.
Tamén poderán acceder a estudios de Grao:
B.1. Persoas maiores de vintecinco anos que superen unha proba de acceso específica.
B.2. Persoas maiores de corenta anos con experiencia laboral ou profesional en relación cunha ensinanza universitaria.
B.3. Persoas maiores de corenta e cinco anos que superen unha proba de acceso específica.
Do mesmo xeito, poderán acceder a estudos de Grao:
C.1. Persoas que estiveran en condicións de acceder á universidade segundo ordenacións do Sistema Educativo Español anteriores á Lei Orgánica 8/2013, de 9 de decembro.
Recursos materiais
A Facultade de Veterinaria conta con 8 aulas de distinta capacidade, 23 aulas destinadas a traballos en pequenos grupos e 36 laboratorios para a docencia práctica. Tamén conta con 3 aulas de informática, unha sala de lectura con arredor de 140 postos, así como unha aula de actividades audiovisuais.
Todas as instalacións do centro contan con rede sen fíos.
A Biblioteca da Facultade de Veterinaria forma parte da Biblioteca Intercentros do Campus de Lugo, e dispón de máis de 1600 postos de lectura, unha sala de traballo en grupo, unha aula equipada con 22 ordenadores en conexión á rede sen fíos, entre outras instalacións.
Obxectivos
Os obxectivos xerais do título resúmense na formación de graduados/as con coñecementos e capacitación profesional que garanta a saúde dos animais e do home, mediante:
• O control da hixiene, a inspección e a tecnoloxía da produción e elaboración de alimentos de consumo humano, dende a produción primaria ata o consumidor.
• A prevención, diagnóstico e tratamento individual ou colectivo, así como a loita contra as enfermidades dos animais, sexan considerados estes individualmente ou en grupo, particularmente no caso das zoonoses.
• O control da cría, manexo, benestar, reprodución, protección, e alimentación dos animais, así como a mellora das súas producións.
• A obtención, en condicións excelentes e economicamente rendibles, de produtos de orixe animal e a valoración do seu impacto ambiental.
• Coñecemento e aplicación das disposicións legais, regulamentarias e administrativas en todos os ámbitos da profesión veterinaria e da saúde pública, comprendendo as implicacións éticas da saúde nun contexto mundial en transformación.
• Desenvolvemento da práctica profesional con respecto a outros profesionais da saúde, adquirindo habilidades relacionadas co traballo en equipo, co uso eficiente dos recursos e coa xestión de calidade.
• Identificación de riscos emerxentes en todos os ámbitos da profesión veterinaria.
Resultados do proceso de formación e de aprendizaxe
Competencias básicas
1. Que os estudantes demostrasen posuír e comprender coñecementos nunha área de estudo que parte da base da educación secundaria xeral, e adóitase atopar a un nivel que, aínda que se apoia en libros de texto avanzados, inclúe tamén algúns aspectos que implican coñecementos procedentes da vangarda do seu campo de estudo
2. Que os estudantes saiban aplicar os seus coñecementos ao seu traballo ou vocación dunha forma profesional e posúan as competencias que adoitan demostrarse por medio da elaboración e defensa de argumentos e a resolución de problemas dentro da súa área de estudo
3. Que os estudantes teñan a capacidade de reunir e interpretar datos relevantes (normalmente dentro da súa área de estudo) para emitir xuízos que inclúan unha reflexión sobre temas relevantes de índole social, científica ou ética
4. Que os estudantes poidan transmitir información, ideas, problemas e solucións a un público tanto especializado como non especializado
5. Que os estudantes desenvolvesen aquelas habilidades de aprendizaxe necesarias para emprender estudos posteriores cun alto grao de autonomía
Competencias xerais
1. Capacidade de aprendizaxe e adaptación.
2. Capacidade de análise e síntese.
3. Coñecementos xerais sobre a área de traballo.
4. Planificación e xestión do traballo.
5. Capacidade de aplicar os coñecementos na práctica.
6. Capacidade de traballar de forma autónoma e en equipo.
7. Habilidade para traballar nun contexto internacional.
8. Liderado, iniciativa e espírito emprendedor.
9. Capacidade de comunicarse en distintos ámbitos.
10. Compromiso ético e asunción de responsabilidades.
Competencias específicas
A. Competencias específicas disciplinares
1. Coñecemento xenérico dos animais, do seu comportamento e das bases da súa identificación.
2. Estrutura e función dos animais sans.
3. Cría, mellora, manexo e benestar dos animais.
4. Bases físicas, químicas e moleculares dos principais procesos que teñen lugar no organismo animal.
5. Principios básicos e aplicados da resposta inmune.
6. Coñecer os aspectos básicos dos distintos axentes biolóxicos de interese veterinario.
7. Coñecemento das alteracións da estrutura e función do organismo animal.
8. Coñecemento e diagnóstico das distintas enfermidades animais, individuais e colectivas, e as súas medidas de prevención, con especial énfase nas zoonoses e nas enfermidades de declaración obrigatoria.
9. Bases xerais dos tratamentos médico-cirúrxicos.
10. Coñecer as técnicas aplicables aos animais domésticos, incluíndo aquelas con influencia directa sobre a saúde animal e humana.
11. Coñecemento das bases do funcionamento e optimización dos sistemas de produción animal e vexetal e as súas repercusións sobre o medio ambiente.
12. Principios da ciencia e tecnoloxía dos alimentos. Control de calidade dos alimentos elaborados e seguridade alimentaria.
13. Coñecer os aspectos organizativos, económicos e de xestión en todos aqueles campos da profesión veterinaria.
14. Coñecer as normas e leis do ámbito veterinario e os regulamentos sobre os animais e o seu comercio.
15. Coñecer os dereitos e deberes do/a veterinario/a, con especial incidencia nos principios éticos.
16. Coñecer as técnicas analíticas básicas e a súa interpretación.
17. Coñecemento dos efectos biolóxicos das radiacións ionizantes e dos medios de radioprotección.
18. Coñecer os procedementos básicos para garantir o correcto funcionamento da actividade reprodutiva, como os procesos tecnolóxicos e os métodos para a resolución dos problemas obstétricos.
B. Competencias específicas profesionais
1. Realizar a historia e a exploración clínica dos animais.
2. Recoller e remitir espécimes co seu correspondente informe.
3. Realizar técnicas analíticas básicas e interpretar resultados clínicos, biolóxicos e químicos.
4. Diagnosticar as enfermidades máis comúns mediante a utilización dos protocolos e técnicas complementarias de diagnóstico.
5. Realizar estudos epidemiolóxicos e desenvolver programas de prevención, control e erradicación das enfermidades animais, con especial atención ás enfermidades de declaración obrigatoria e zoonoses.
6. Atender urxencias e realizar primeiros auxilios en veterinaria.
7. Realizar os tratamentos médico-cirúrxicos básicos nos animais.
8. Prescribir, manexar e administrar correctamente os medicamentos de uso veterinario.
9. Aplicar os procedementos básicos que garantan o correcto funcionamento da actividade reprodutiva, os procesos tecnolóxicos e a resolución de problemas obstétricos.
10. Identificar as materias primas destinadas á alimentación animal e manexo da dieta adecuada á especie e estado do animal.
11. Valorar e interpretar os parámetros produtivos e sanitarios dun colectivo animal, considerando os aspectos económicos, medioambientais e de benestar, buscando a súa optimización.
12. Realizar a inspección dos animais ante e posmortem e dos alimentos destinados ao consumo humano.
13. Realizar o control sanitario dos distintos tipos de empresas e establecementos de restauración e alimentación.
14. Realizar análises de riscos, incluíndo os medioambientais e de bioseguridade, así como a valoración, xestión e supervisión de sistemas de xestión da calidade.
15. Asesoramento e xestión, técnica e económica, de empresas de ámbito veterinario nun contexto de sustentabilidade.
16. Aplicar os métodos de identificación individual dos animais.
17. Realizar informes técnicos propios das competencias veterinarias.
18. Aplicar os coñecementos de radioprotección en aqueles procedementos diagnósticos que requiran o uso de radiacións ionizantes.
C. Competencias específicas académicas
1. Analizar, sintetizar, resolver problemas e tomar decisións nos ámbitos profesionais do/a veterinario/a.
2. Manter un comportamento ético no exercicio das súas responsabilidades ante a profesión veterinaria e a sociedade.
3. Divulgar a información obtida durante o exercicio profesional do/a veterinario/a de forma fluída, oral e escrita, con outros colegas, autoridades e a sociedade en xeral.
4. Buscar e xestionar a información relacionada coa actividade do/a veterinario/a.
5. Coñecer e aplicar o método científico na práctica profesional incluíndo a medicina baseada na evidencia.
6. Saber buscar asesoramento e axuda profesionais.
7. Ter coñecementos básicos dunha lingua estranxeira, especialmente en aspectos técnicos relacionados coas ciencias veterinarias.
8. Ser consciente da necesidade de manter actualizados os coñecementos, habilidades e actitudes das competencias profesionais mediante un proceso de formación permanente.
Competencias transversais
1. Capacidade para o razoamento e a argumentación.
2. Capacidade para obter información adecuada, diversa e actualizada por diversos medios, como información bibliográfica e Internet, e analizala dunha forma crítica.
3. Capacidade para elaborar e presentar un texto organizado e comprensible.
4. Capacidade para realizar unha exposición en público de forma clara, coherente e concisa.
5. Habilidade no manexo das TICs.
6. Utilización de información en lingua estranxeira.
7. Capacidade para resolver problemas mediante a aplicación integrada dos seus coñecementos.
Mobilidade e prácticas
Mobilidade
A mobilidade dos/as estudantes está regulada a través do “Regulamento de intercambios interuniversitarios”. A través da Oficina de Relacións Exteriores xestiónanse programas de intercambio tanto nacionais (SICUE), como europeos (ERASMUS) e extracomunitarios (intercambios con países de América Latina ou países de fala inglesa):
Prácticas Tuteladas
Prográmanse un total de 24 ECTS en prácticas tuteladas obrigatorias seguindo os mínimos fixados na ORDE ECI/333/2008, cunha presencialidade do/a estudante do 85%, distribuídas en 3 disciplinas:
- Rotatorio Clínico Hospitalario: 7 créditos en rotatorio clínico polos diferentes servizos do Hospital Veterinario Universitario Rof-Codina, cunha avaliación final de competencias.
- Estancias Clínicas: 9 créditos de estancia en clínicas externas ou desenvolvendo actividade investigadora clínica en veterinaria, cunha avaliación final de competencias.
- Estancias Non Clínicas e na Administración: 8 créditos de estancia en granxas de produción de animais de consumo, plantas piloto, matadoiros, laboratorios de ámbito veterinario, industrias agroalimentarias e con profesionais dos Servizos Veterinarios Oficiais, ou desenvolvendo actividade investigadora en veterinaria cunha avaliación final de competencias.
Prácticas Externas Optativas
Os/As alumnos/as poderán ver recoñecidos un máximo de 6 créditos realizando prácticas externas optativas.
Traballo de Fin de Grao
O Traballo de fin de grao consistirá na elaboración por parte do estudante, de forma individual, dun proxecto, traballo, memoria ou estudo orixinal no que se integren e desenvolvan os coñecementos capacidades, competencias e habilidades adquiridos durante os estudos de Grao.
O TFG estará relacionado cos contidos do Grao en Veterinaria e incluirá como mínimo tarefas de busca e revisión bibliográfica, lectura e integración de información, elaboración de resultados relevantes, redacción, e presentación e defensa do traballo.
Poderán matricularse para a realización dun TFG aqueles estudantes do Grao que non teñan pendentes mais de 75 créditos do plan de estudos, excluídos os correspondentes ao TFG.
Para que o TFG poida ser defendido e avaliado, son requisitos imprescindibles ter superados todos os restantes créditos da titulación e estar matriculado do TFG. https://www.usc.gal/gl/centro/facultade-veterinaria/tfg
Número de prazas ofertadas para cada curso académico.
Info da escala: Número enteiro
110,0
110,0
110,0
110,0
110,0
110,0
Matrícula
IN02
Matrícula
Número de estudantes matriculados nun curso académico sen contabilizar aos estudantes de programas de mobilidade incoming.
Info da escala: Número enteiro
690,0
679,0
667,0
648,0
656,0
672,0
IN03
Matrícula de acceso
Número de estudantes que se matriculan nun plan de estudos por primeira vez. Inclúe ao alumnado que traslada o seu expediente, que accede por validación parcial de estudos estranxeiros ou que se adapta desde plans en extinción.
Info da escala: Número enteiro
122,0
115,0
117,0
123,0
120,0
126,0
IN04
Matrícula de novo ingreso por preinscrición
Número de estudantes que se matriculan no primeiro curso dun plan de estudos por primeira vez, é dicir, sen contar aos estudantes que acceden a través de validación parcial de estudos estranxeiros, traslados ou adaptacións desde plans en extinción.
Info da escala: Número enteiro
114,0
108,0
111,0
113,0
113,0
118,0
IN05
Variación da matrícula de novo ingreso por preinscrición
Taxa de variación relativa da matrícula de novo ingreso por preinscrición.
Info da escala: Porcentaxe con dous decimais
0,0
-5,26
2,78
1,8
-
-
Perfil de entrada
IN06
Nota media de acceso por preinscrición
Nota media de acceso por preinscrición dos estudantes que inician estudos. Determina o perfil de entrada.
Info da escala: Número racional con dous decimais. O rango vai desde 0 ata o valor máximo que se pode obter en cada curso académico para a preinscrición (algúns valores históricos foron 10,00 puntos, 12,00 puntos ou 14,00 puntos).
-
11,1114
11,8208
12,0308
11,8751
11,826
IN08
Porcentaxe de estudantes estranxeiros sobre matriculados
Porcentaxe de estudantes estranxeiros sobre estudantes matriculados, sen contabilizar aos estudantes matriculados en programas de mobilidade incoming.
Info da escala: Porcentaxe con dous decimais
-
4,12
3,9
3,4
3,05
3,42
IN09
Porcentaxe de estudantes nacionais de fóra de Galicia sobre matriculados
Porcentaxe de estudantes nacionais de fóra de Galicia sobre estudantes matriculados, sen contabilizar aos estudantes matriculados en programas de mobilidade incoming.
Info da escala: Porcentaxe con dous decimais
50,14
50,96
49,78
49,54
48,17
49,4
Adecuación á demanda
IN10
Relación de estudantes preinscritos en 1ª opción matriculados por 1ª vez sobre as prazas ofertadas
Número de estudantes preinscritos en primeira opción matriculados por primeira vez dividido entre as prazas ofertadas.
Info da escala: Porcentaxe con dous decimais
-
90,0
95,45
95,45
91,82
99,09
IN12
Taxa de ocupación
Número de estudantes de novo ingreso por preinscrición dividido entre as prazas ofertadas.
Info da escala: Porcentaxe con dous decimais
-
98,18
100,91
102,73
102,73
107,27
Mobilidade
Indicador
2019-2020
2020-2021
2021-2022
2022-2023
2023-2024
Mobilidade allea
IN18
Porcentaxe de estudantes recibidos pola USC de programas de mobilidade sobre o total de matriculados
Número de estudantes recibidos na USC nesa titulación procedentes doutras universidades (programas de mobilidade) dividido entre o número de estudantes matriculados no título.
Info da escala: Porcentaxe con dous decimais
3,09
1,95
3,4
2,44
4,02
Mobilidade propia
IN54
Porcentaxe de estudantado egresado que participou ao longo dos seus estudos en programas de mobilidade saínte.
Relación porcentual entre o subconxunto de estudantes egresados/as que pertencen á cohorte de novo ingreso e que ao longo da súa traxectoria na titulación de egreso participaron en programas de mobilidade saínte, e o nº de estudantes egresados/as que pertencen á cohorte de novo ingreso. Permite coñecer a participación de estudantes en programas de mobilidade saínte.
Info da escala: Porcentaxe con dous decimais
-
-
-
-
29,11
Prácticas
Indicador
2018-2019
2019-2020
2020-2021
2021-2022
2022-2023
2023-2024
IN22
Porcentaxe de estudantes egresados nun curso académico que ao longo dos seus estudos realizou as prácticas en empresas e institu
Relación porcentual entre os egresados dun título nun curso académico que ao longo dos seus estudos realizaron prácticas en empresas e institucións, sobre o total de estudantes egresados nese título e nese mesmo curso académico.
Info da escala: Porcentaxe con dous decimais
100,0
97,3
99,15
96,74
100,0
98,25
Resultados
Indicador
2018-2019
2019-2020
2020-2021
2021-2022
2022-2023
2023-2024
Abandono
IN40
Taxa de abandono durante o primeiro curso
Relación porcentual entre os estudantes dunha cohorte de ingreso matriculados no título no curso académico X, que non se matricularon nos cursos X+1 e X+2, e o número total de estudantes desa cohorte de entrada que accederon no curso académico X.
Info da escala: Porcentaxe con dous decimais
0,0
7,14
8,43
2,41
7,79
7,87
IN41
Taxa de abandono
Relación porcentual entre os estudantes dunha cohorte de novo ingreso que deberon obter o título no ano académico anterior e que non se matricularon nin nese curso académico nin no anterior.
Info da escala: Porcentaxe con dous decimais
13,86
13,73
10,47
5,26
9,52
13,25
Avaliación
IN36
Taxa de avaliación
Relación porcentual entre o número total de créditos ordinarios aos que se presentaron os estudantes e o número total de créditos ordinarios matriculados.
Info da escala: Porcentaxe con dous decimais
94,53
97,43
94,54
93,95
93,15
94,69
Duración media dos estudos
IN38
Duración media dos estudos
Duración media (en anos) na que os estudantes tardan en superar os créditos correspondentes ao plan de estudos.
Info da escala: Número racional con dous decimais
5,7292
6,1977
6,0575
5,8824
5,623
5,9114
Eficiencia dos titulados
IN53
Taxa de eficiencia (rendemento dos egresados)
Relación porcentual entre o número total de créditos que superou un estudante ao longo da titulación na que egresou e o número total de créditos nos que se matriculou.
Info da escala: Porcentaxe con dous decimais
87,14
81,35
83,06
86,54
89,8
86,61
Estudantes por grupo
IN32
Media de alumnos por grupo de docencia interactiva
Relación entre o número de alumnos matriculados e o número de grupos de docencia interactiva.
Info da escala: Número racional con dous decimais
16,3546
14,9392
13,9678
14,1887
14,1635
15,4603
IN55
Media de alumnos matriculados en materias obrigatorias e de formación básica por grupo de teoría (expositivas)
Relación entre o número de alumnos matriculados en materias obrigatorias materias de formación básica e o número de grupos de teoría desas materias.
Info da escala: Número racional con dous decimais
119,4643
121,3929
113,4464
115,1071
118,2727
118,2857
IN56
Media de alumnos matriculados en materias optativas por grupo de teoría (expositivas)
Relación entre o número de alumnos matriculados en materias optativas e o número de grupos de teoría desas materias.
Info da escala: Número racional con dous decimais
17,6875
14,7647
19,0
12,0625
14,8462
15,2308
Éxito
IN35
Taxa de éxito
Relación porcentual entre o número total de créditos ordinarios que superaron os estudantes e o número total de créditos ordinarios aos que se presentaron.
Info da escala: Porcentaxe con dous decimais
83,05
95,84
82,57
81,27
81,07
84,2
IN50
Taxa de éxito dos egresados
Relación porcentual entre o número total de créditos que superou un estudante ao longo da titulación na que foi egresado e o número total de créditos aos que se presentou
Info da escala: Porcentaxe con dous decimais
87,14
81,36
85,6
88,01
91,64
89,28
Graduación
IN37
Taxa de graduación
Relación porcentual entre os estudantes que finalizaron os estudos no tempo previsto no plan de estudos ou nun ano académico máis e a súa cohorte de ingreso.
Info da escala: Porcentaxe con dous decimais
56,44
67,65
70,93
82,89
57,14
73,49
IN51
Taxa de idoneidade na graduación
Relación porcentual entre os estudantes que finalizaron os estudos no tempo previsto no plan de estudos ou antes e a súa cohorte de ingreso.
Info da escala: Porcentaxe con dous decimais
35,64
53,92
47,67
39,29
45,78
45,78
Rendemento
IN34
Taxa de rendemento
Relación porcentual entre o número total de créditos ordinarios que superaron os estudantes e o número total de créditos ordinarios en que se matricularon.
Info da escala: Porcentaxe con dous decimais
78,51
93,38
78,06
76,35
75,51
79,73
Satisfacción
IN15
Satisfacción dos estudantes saíntes cos programas de mobilidade
Valoración media da enquisa de satisfacción dos estudantes saíntes cos programas de mobilidade.
Info da escala: Mínimo 0,00 , máximo 5,00
4,1
-
4,51
5,0
3,18
3,17
IN19
Satisfacción dos estudantes coas prácticas externas
Valoración media da enquisa de satisfacción dos estudantes coas prácticas externas.
Info da escala: Mínimo 0,00 , máximo 5,00
4,0229
-
4,25
4,37
4,4878
4,5156
IN20
Satisfacción dos titores profesionais coas prácticas externas
Valoración media da enquisa de satisfacción dos titores profesionais coas prácticas externas.
Info da escala: Mínimo 0,00 , máximo 5,00
4,3974
-
4,53
4,62
4,3
4,46
IN21
Satisfacción dos titores académicos coas prácticas externas
Valoración media da enquisa de satisfacción dos titores académicos coas prácticas externas.
Info da escala: Mínimo 0,00 , máximo 5,00
4,76
-
4,1356
-
-
4,5822
IN23
Satisfacción dos egresados coa información pública dispoñible
Valoración media da enquisa de satisfacción dos egresados coa información pública dispoñible.
Info da escala: Mínimo 0,00 , máximo 5,00
3,04
-
-
-
-
-
IN33
Grao de satisfacción dos egresados cos servizos
Valoración media das preguntas relativas á satisfacción cos servizos da enquisa de egresados.
Info da escala: Mínimo 0,00 , máximo 5,00
3,7667
-
-
-
-
-
IN42
Grao de satisfacción xeral dos egresados coa titulación
Valoración media das preguntas relativas á satisfacción coa titulación da enquisa de egresados.
Info da escala: Mínimo 0,00 , máximo 5,00
-
-
3,39
3,32
3,35
2,9458
IN46
Satisfacción do alumnado coa docencia recibida
Valoración media da enquisa de satisfacción do alumnado coa docencia recibida.
Info da escala: Mínimo 0,00 , máximo 5,00
4,28
4,09
4,23
4,07
4,3
4,3
IN47
Satisfacción do profesorado coa docencia impartida
Valoración media da enquisa de satisfacción do profesorado coa docencia impartida.
Info da escala: Mínimo 0,00 , máximo 5,00
4,2899
3,977
4,0464
4,3063
4,3688
4,3497
IN48
Taxa de resposta na enquisa de satisfacción do alumnado coa docencia recibida
Porcentaxe de resposta na enquisa de satisfacción por parte do alumnado.
Info da escala: Porcentaxe con dous decimais
22,9851
33,2317
31,4642
30,4839
24,1214
59,2424
Recursos humanos
Indicador
2018-2019
2019-2020
2020-2021
2021-2022
2022-2023
2023-2024
IN24
Porcentaxe de Persoal Docente e Investigador (PDI) con sexenios
Relación porcentual entre o PDI con sexenios e o PDI total con docencia no título e que pode ter sexenios
Info da escala: Porcentaxe con dous decimais
93,14
92,45
92,08
89,89
93,02
96,39
IN25
Porcentaxe de PDI doutor sobre o PDI total
Relación porcentual entre o PDI doutor e o PDI total con docencia no título.
Info da escala: Porcentaxe con dous decimais
94,87
93,75
94,92
90,35
89,66
92,98
IN26
Porcentaxe de PDI funcionario sobre o PDI total
Relación porcentual entre o PDI funcionario e o PDI total con docencia no título.
Info da escala: Porcentaxe con dous decimais
72,65
70,31
74,58
65,79
64,66
64,04
Duración:
5 anos académicos Código RUCT: 2502225 Número de ECTS: 300 Número prazas: 110
Decano/a ou director/a do centro:
GONZALO FERNÁNDEZ RODRÍGUEZ gonzalo.fernandez [at] usc.es
Coordinador-a do título:
Natalia Vilariño Del Río
Linguas de uso: Castelán, Galego
Nivel MECES: 3
Universidade coordinadora:
Universidade de Santiago de Compostela
Universidade(s) participante(s):
Universidade de Santiago de Compostela
Data da autorización de implantación do título pola Xunta de Galicia: Decreto 150/2010 do 16 de setembro (DOG 23/09/10
Data de publicación no BOE: 3 de marzo de 2011
Data da última acreditación: 11/07/2017
Habilitación profesional:
Este título habilita en España para o exercicio da profesión regulada de Veterinario.
O Grao en Veterinaria ten por obxecto formar profesionais capaces de controlar a tecnoloxía da produción e elaboración dos alimentos de consumo humano, previr, diagnosticar e tratar as enfermidades dos animais, controlar a reprodución animal, obter en condicións excelentes e economicamente rendibles produtos de orixe animal vixiando o cumprimento da normativa en benestar animal, capaces de identificar riscos emerxentes, e coñecer e aplicar as disposicións legais, regulamentarias e administrativas en todos os ámbitos da profesión.
Na sociedade actual o/a veterinario/a convírtese nun elemento clave na trama sanitaria e agraria, puidendo desenvolver o seu traballo en diferentes niveis do sector público, ou ben no sector privado, xa sexa de forma autónoma ou formando parte dunha estrutura empresarial. Precisamente, nas consellerías de Agricultura e Sanidade, existen corpos específicos de veterinarios/as. A Administración central e o Exército tamén solicitan profesionais veterinarios e contan con corpos especiais de veterinarios.
O perfil de ingreso propio da titulación é o dunha persoa que teña interese polas cuestións relacionadas coas Ciencias da Saúde en xeral, e polas Ciencias Veterinarias en particular, e cunha sensibilidade especial cara ao mundo animal, a súa medicina, produción e a saúde pública, enfocada desde o punto de vista veterinario, coas correspondentes repercusións na especie humana. Así mesmo, debe estar interesado, ou mostrar inquietude, polo mundo agrario en todas as súas vertentes, incluíndo a do seu desenvolvemento, e cara a todos os ámbitos sociolaborais e sectoriais nos que se desenvolve a Profesión Veterinaria.
Aínda que non son obrigatorios os coñecementos específicos previos, recoméndase ter coñecementos básicos previos correspondentes a un nivel de 2º de Bachiller na opción de Ciencias da Saúde, sendo o ideal un/a estudante en cuxa formación inclúa as seguintes materias: Bioloxía, Matemáticas, Física e Química.
Número mínimo de créditos ECTS de matrícula por estudante e período lectivo
1.- O alumnado de primeiro curso por primeira vez a tempo completo ten que matricular 60 créditos. Un 15% do alumnado poderá cursar estudos a tempo parcial (30 créditos).
2.- Continuación de estudos : libre cun máximo de 75 créditos.
Acción titorial e acollida
A USC ten un programa de alumnos titores para as titulacións de grao, de forma que alumnos de últimos cursos, logo dunha formación que lles facilita a Universidade, realizan tarefas de orientación aos alumnos que inician os estudos.
Cando se produza a suspensión dun título oficial, a USC garante o adecuado desenvolvemento efectivo das ensinanzas que iniciasen os seus estudantes ata a súa finalización. Para iso, o Consello de Goberno aproba os criterios relacionados, entre outros, con:
• A admisión de matrículas de novo ingreso na titulación.
• A supresión gradual da impartición da docencia.
• Se o título extinguido é substituído por outro similar (modificando a natureza do título), fixa as condicións que faciliten aos/as estudantes a continuidade de estudos no novo título e as equivalencias entre as materias dun e doutro plan.
Criterios de acceso e admisión
Poden acceder a estudos de Grao aqueles estudantes que posúan os títulos, diplomas ou estudos seguintes ou otros declarados equivalentes ou homologados a estes:
A.1. Bacharelato do Sistema Educativo Español, Bacharelato Europeo o Bacharelato Internacional.
A.2. Bacharelato procedente de sistemas educativos de Estados membros da Unión Europea ou de otros Estados cos que se teñan subscrito acordos internacionais.
A.3. Técnico Superior de Formación Profesional, Técnico Superior de Artes Plásticas e Diseño ou Técnico Deportivo Superior pertencente ao Sistema Educativo Español.
A.4. Outros estudos que, nun Estado membro da Unión Europea ou noutros Estados cos que se teñan subscrito acordos internacionais en réxime de reciprocidade, acrediten os requisitos académicos esixidos en ditos Estados para acceder aos seus estudos universitarios.
A.5. Títulos universitarios oficiais de Diplomado, Arquitecto Técnico, Enxeñeiro Técnico, Licenciado, Arquitecto, Enxeñeiro, Graduado ou Máster Universitario.
A.6. Estudos universitarios parciais, estranxeiros ou españois.
Tamén poderán acceder a estudios de Grao:
B.1. Persoas maiores de vintecinco anos que superen unha proba de acceso específica.
B.2. Persoas maiores de corenta anos con experiencia laboral ou profesional en relación cunha ensinanza universitaria.
B.3. Persoas maiores de corenta e cinco anos que superen unha proba de acceso específica.
Do mesmo xeito, poderán acceder a estudos de Grao:
C.1. Persoas que estiveran en condicións de acceder á universidade segundo ordenacións do Sistema Educativo Español anteriores á Lei Orgánica 8/2013, de 9 de decembro.
A Facultade de Veterinaria conta con 8 aulas de distinta capacidade, 23 aulas destinadas a traballos en pequenos grupos e 36 laboratorios para a docencia práctica. Tamén conta con 3 aulas de informática, unha sala de lectura con arredor de 140 postos, así como unha aula de actividades audiovisuais.
Todas as instalacións do centro contan con rede sen fíos.
A Biblioteca da Facultade de Veterinaria forma parte da Biblioteca Intercentros do Campus de Lugo, e dispón de máis de 1600 postos de lectura, unha sala de traballo en grupo, unha aula equipada con 22 ordenadores en conexión á rede sen fíos, entre outras instalacións.
Os obxectivos xerais do título resúmense na formación de graduados/as con coñecementos e capacitación profesional que garanta a saúde dos animais e do home, mediante:
• O control da hixiene, a inspección e a tecnoloxía da produción e elaboración de alimentos de consumo humano, dende a produción primaria ata o consumidor.
• A prevención, diagnóstico e tratamento individual ou colectivo, así como a loita contra as enfermidades dos animais, sexan considerados estes individualmente ou en grupo, particularmente no caso das zoonoses.
• O control da cría, manexo, benestar, reprodución, protección, e alimentación dos animais, así como a mellora das súas producións.
• A obtención, en condicións excelentes e economicamente rendibles, de produtos de orixe animal e a valoración do seu impacto ambiental.
• Coñecemento e aplicación das disposicións legais, regulamentarias e administrativas en todos os ámbitos da profesión veterinaria e da saúde pública, comprendendo as implicacións éticas da saúde nun contexto mundial en transformación.
• Desenvolvemento da práctica profesional con respecto a outros profesionais da saúde, adquirindo habilidades relacionadas co traballo en equipo, co uso eficiente dos recursos e coa xestión de calidade.
• Identificación de riscos emerxentes en todos os ámbitos da profesión veterinaria.
Competencias básicas
1. Que os estudantes demostrasen posuír e comprender coñecementos nunha área de estudo que parte da base da educación secundaria xeral, e adóitase atopar a un nivel que, aínda que se apoia en libros de texto avanzados, inclúe tamén algúns aspectos que implican coñecementos procedentes da vangarda do seu campo de estudo
2. Que os estudantes saiban aplicar os seus coñecementos ao seu traballo ou vocación dunha forma profesional e posúan as competencias que adoitan demostrarse por medio da elaboración e defensa de argumentos e a resolución de problemas dentro da súa área de estudo
3. Que os estudantes teñan a capacidade de reunir e interpretar datos relevantes (normalmente dentro da súa área de estudo) para emitir xuízos que inclúan unha reflexión sobre temas relevantes de índole social, científica ou ética
4. Que os estudantes poidan transmitir información, ideas, problemas e solucións a un público tanto especializado como non especializado
5. Que os estudantes desenvolvesen aquelas habilidades de aprendizaxe necesarias para emprender estudos posteriores cun alto grao de autonomía
Competencias xerais
1. Capacidade de aprendizaxe e adaptación.
2. Capacidade de análise e síntese.
3. Coñecementos xerais sobre a área de traballo.
4. Planificación e xestión do traballo.
5. Capacidade de aplicar os coñecementos na práctica.
6. Capacidade de traballar de forma autónoma e en equipo.
7. Habilidade para traballar nun contexto internacional.
8. Liderado, iniciativa e espírito emprendedor.
9. Capacidade de comunicarse en distintos ámbitos.
10. Compromiso ético e asunción de responsabilidades.
Competencias específicas
A. Competencias específicas disciplinares
1. Coñecemento xenérico dos animais, do seu comportamento e das bases da súa identificación.
2. Estrutura e función dos animais sans.
3. Cría, mellora, manexo e benestar dos animais.
4. Bases físicas, químicas e moleculares dos principais procesos que teñen lugar no organismo animal.
5. Principios básicos e aplicados da resposta inmune.
6. Coñecer os aspectos básicos dos distintos axentes biolóxicos de interese veterinario.
7. Coñecemento das alteracións da estrutura e función do organismo animal.
8. Coñecemento e diagnóstico das distintas enfermidades animais, individuais e colectivas, e as súas medidas de prevención, con especial énfase nas zoonoses e nas enfermidades de declaración obrigatoria.
9. Bases xerais dos tratamentos médico-cirúrxicos.
10. Coñecer as técnicas aplicables aos animais domésticos, incluíndo aquelas con influencia directa sobre a saúde animal e humana.
11. Coñecemento das bases do funcionamento e optimización dos sistemas de produción animal e vexetal e as súas repercusións sobre o medio ambiente.
12. Principios da ciencia e tecnoloxía dos alimentos. Control de calidade dos alimentos elaborados e seguridade alimentaria.
13. Coñecer os aspectos organizativos, económicos e de xestión en todos aqueles campos da profesión veterinaria.
14. Coñecer as normas e leis do ámbito veterinario e os regulamentos sobre os animais e o seu comercio.
15. Coñecer os dereitos e deberes do/a veterinario/a, con especial incidencia nos principios éticos.
16. Coñecer as técnicas analíticas básicas e a súa interpretación.
17. Coñecemento dos efectos biolóxicos das radiacións ionizantes e dos medios de radioprotección.
18. Coñecer os procedementos básicos para garantir o correcto funcionamento da actividade reprodutiva, como os procesos tecnolóxicos e os métodos para a resolución dos problemas obstétricos.
B. Competencias específicas profesionais
1. Realizar a historia e a exploración clínica dos animais.
2. Recoller e remitir espécimes co seu correspondente informe.
3. Realizar técnicas analíticas básicas e interpretar resultados clínicos, biolóxicos e químicos.
4. Diagnosticar as enfermidades máis comúns mediante a utilización dos protocolos e técnicas complementarias de diagnóstico.
5. Realizar estudos epidemiolóxicos e desenvolver programas de prevención, control e erradicación das enfermidades animais, con especial atención ás enfermidades de declaración obrigatoria e zoonoses.
6. Atender urxencias e realizar primeiros auxilios en veterinaria.
7. Realizar os tratamentos médico-cirúrxicos básicos nos animais.
8. Prescribir, manexar e administrar correctamente os medicamentos de uso veterinario.
9. Aplicar os procedementos básicos que garantan o correcto funcionamento da actividade reprodutiva, os procesos tecnolóxicos e a resolución de problemas obstétricos.
10. Identificar as materias primas destinadas á alimentación animal e manexo da dieta adecuada á especie e estado do animal.
11. Valorar e interpretar os parámetros produtivos e sanitarios dun colectivo animal, considerando os aspectos económicos, medioambientais e de benestar, buscando a súa optimización.
12. Realizar a inspección dos animais ante e posmortem e dos alimentos destinados ao consumo humano.
13. Realizar o control sanitario dos distintos tipos de empresas e establecementos de restauración e alimentación.
14. Realizar análises de riscos, incluíndo os medioambientais e de bioseguridade, así como a valoración, xestión e supervisión de sistemas de xestión da calidade.
15. Asesoramento e xestión, técnica e económica, de empresas de ámbito veterinario nun contexto de sustentabilidade.
16. Aplicar os métodos de identificación individual dos animais.
17. Realizar informes técnicos propios das competencias veterinarias.
18. Aplicar os coñecementos de radioprotección en aqueles procedementos diagnósticos que requiran o uso de radiacións ionizantes.
C. Competencias específicas académicas
1. Analizar, sintetizar, resolver problemas e tomar decisións nos ámbitos profesionais do/a veterinario/a.
2. Manter un comportamento ético no exercicio das súas responsabilidades ante a profesión veterinaria e a sociedade.
3. Divulgar a información obtida durante o exercicio profesional do/a veterinario/a de forma fluída, oral e escrita, con outros colegas, autoridades e a sociedade en xeral.
4. Buscar e xestionar a información relacionada coa actividade do/a veterinario/a.
5. Coñecer e aplicar o método científico na práctica profesional incluíndo a medicina baseada na evidencia.
6. Saber buscar asesoramento e axuda profesionais.
7. Ter coñecementos básicos dunha lingua estranxeira, especialmente en aspectos técnicos relacionados coas ciencias veterinarias.
8. Ser consciente da necesidade de manter actualizados os coñecementos, habilidades e actitudes das competencias profesionais mediante un proceso de formación permanente.
Competencias transversais
1. Capacidade para o razoamento e a argumentación.
2. Capacidade para obter información adecuada, diversa e actualizada por diversos medios, como información bibliográfica e Internet, e analizala dunha forma crítica.
3. Capacidade para elaborar e presentar un texto organizado e comprensible.
4. Capacidade para realizar unha exposición en público de forma clara, coherente e concisa.
5. Habilidade no manexo das TICs.
6. Utilización de información en lingua estranxeira.
7. Capacidade para resolver problemas mediante a aplicación integrada dos seus coñecementos.
Mobilidade
A mobilidade dos/as estudantes está regulada a través do “Regulamento de intercambios interuniversitarios”. A través da Oficina de Relacións Exteriores xestiónanse programas de intercambio tanto nacionais (SICUE), como europeos (ERASMUS) e extracomunitarios (intercambios con países de América Latina ou países de fala inglesa):
Prácticas Tuteladas
Prográmanse un total de 24 ECTS en prácticas tuteladas obrigatorias seguindo os mínimos fixados na ORDE ECI/333/2008, cunha presencialidade do/a estudante do 85%, distribuídas en 3 disciplinas:
- Rotatorio Clínico Hospitalario: 7 créditos en rotatorio clínico polos diferentes servizos do Hospital Veterinario Universitario Rof-Codina, cunha avaliación final de competencias.
- Estancias Clínicas: 9 créditos de estancia en clínicas externas ou desenvolvendo actividade investigadora clínica en veterinaria, cunha avaliación final de competencias.
- Estancias Non Clínicas e na Administración: 8 créditos de estancia en granxas de produción de animais de consumo, plantas piloto, matadoiros, laboratorios de ámbito veterinario, industrias agroalimentarias e con profesionais dos Servizos Veterinarios Oficiais, ou desenvolvendo actividade investigadora en veterinaria cunha avaliación final de competencias.
Prácticas Externas Optativas
Os/As alumnos/as poderán ver recoñecidos un máximo de 6 créditos realizando prácticas externas optativas.
O Traballo de fin de grao consistirá na elaboración por parte do estudante, de forma individual, dun proxecto, traballo, memoria ou estudo orixinal no que se integren e desenvolvan os coñecementos capacidades, competencias e habilidades adquiridos durante os estudos de Grao.
O TFG estará relacionado cos contidos do Grao en Veterinaria e incluirá como mínimo tarefas de busca e revisión bibliográfica, lectura e integración de información, elaboración de resultados relevantes, redacción, e presentación e defensa do traballo.
Poderán matricularse para a realización dun TFG aqueles estudantes do Grao que non teñan pendentes mais de 75 créditos do plan de estudos, excluídos os correspondentes ao TFG.
Para que o TFG poida ser defendido e avaliado, son requisitos imprescindibles ter superados todos os restantes créditos da titulación e estar matriculado do TFG. https://www.usc.gal/gl/centro/facultade-veterinaria/tfg
Número de prazas ofertadas para cada curso académico.
Info da escala: Número enteiro
110,0
110,0
110,0
110,0
110,0
110,0
Matrícula
IN02
Matrícula
Número de estudantes matriculados nun curso académico sen contabilizar aos estudantes de programas de mobilidade incoming.
Info da escala: Número enteiro
690,0
679,0
667,0
648,0
656,0
672,0
IN03
Matrícula de acceso
Número de estudantes que se matriculan nun plan de estudos por primeira vez. Inclúe ao alumnado que traslada o seu expediente, que accede por validación parcial de estudos estranxeiros ou que se adapta desde plans en extinción.
Info da escala: Número enteiro
122,0
115,0
117,0
123,0
120,0
126,0
IN04
Matrícula de novo ingreso por preinscrición
Número de estudantes que se matriculan no primeiro curso dun plan de estudos por primeira vez, é dicir, sen contar aos estudantes que acceden a través de validación parcial de estudos estranxeiros, traslados ou adaptacións desde plans en extinción.
Info da escala: Número enteiro
114,0
108,0
111,0
113,0
113,0
118,0
IN05
Variación da matrícula de novo ingreso por preinscrición
Taxa de variación relativa da matrícula de novo ingreso por preinscrición.
Info da escala: Porcentaxe con dous decimais
0,0
-5,26
2,78
1,8
-
-
Perfil de entrada
IN06
Nota media de acceso por preinscrición
Nota media de acceso por preinscrición dos estudantes que inician estudos. Determina o perfil de entrada.
Info da escala: Número racional con dous decimais. O rango vai desde 0 ata o valor máximo que se pode obter en cada curso académico para a preinscrición (algúns valores históricos foron 10,00 puntos, 12,00 puntos ou 14,00 puntos).
-
11,1114
11,8208
12,0308
11,8751
11,826
IN08
Porcentaxe de estudantes estranxeiros sobre matriculados
Porcentaxe de estudantes estranxeiros sobre estudantes matriculados, sen contabilizar aos estudantes matriculados en programas de mobilidade incoming.
Info da escala: Porcentaxe con dous decimais
-
4,12
3,9
3,4
3,05
3,42
IN09
Porcentaxe de estudantes nacionais de fóra de Galicia sobre matriculados
Porcentaxe de estudantes nacionais de fóra de Galicia sobre estudantes matriculados, sen contabilizar aos estudantes matriculados en programas de mobilidade incoming.
Info da escala: Porcentaxe con dous decimais
50,14
50,96
49,78
49,54
48,17
49,4
Adecuación á demanda
IN10
Relación de estudantes preinscritos en 1ª opción matriculados por 1ª vez sobre as prazas ofertadas
Número de estudantes preinscritos en primeira opción matriculados por primeira vez dividido entre as prazas ofertadas.
Info da escala: Porcentaxe con dous decimais
-
90,0
95,45
95,45
91,82
99,09
IN12
Taxa de ocupación
Número de estudantes de novo ingreso por preinscrición dividido entre as prazas ofertadas.
Info da escala: Porcentaxe con dous decimais
-
98,18
100,91
102,73
102,73
107,27
Mobilidade
Indicador
2019-2020
2020-2021
2021-2022
2022-2023
2023-2024
Mobilidade allea
IN18
Porcentaxe de estudantes recibidos pola USC de programas de mobilidade sobre o total de matriculados
Número de estudantes recibidos na USC nesa titulación procedentes doutras universidades (programas de mobilidade) dividido entre o número de estudantes matriculados no título.
Info da escala: Porcentaxe con dous decimais
3,09
1,95
3,4
2,44
4,02
Mobilidade propia
IN54
Porcentaxe de estudantado egresado que participou ao longo dos seus estudos en programas de mobilidade saínte.
Relación porcentual entre o subconxunto de estudantes egresados/as que pertencen á cohorte de novo ingreso e que ao longo da súa traxectoria na titulación de egreso participaron en programas de mobilidade saínte, e o nº de estudantes egresados/as que pertencen á cohorte de novo ingreso. Permite coñecer a participación de estudantes en programas de mobilidade saínte.
Info da escala: Porcentaxe con dous decimais
-
-
-
-
29,11
Prácticas
Indicador
2018-2019
2019-2020
2020-2021
2021-2022
2022-2023
2023-2024
IN22
Porcentaxe de estudantes egresados nun curso académico que ao longo dos seus estudos realizou as prácticas en empresas e institu
Relación porcentual entre os egresados dun título nun curso académico que ao longo dos seus estudos realizaron prácticas en empresas e institucións, sobre o total de estudantes egresados nese título e nese mesmo curso académico.
Info da escala: Porcentaxe con dous decimais
100,0
97,3
99,15
96,74
100,0
98,25
Resultados
Indicador
2018-2019
2019-2020
2020-2021
2021-2022
2022-2023
2023-2024
Abandono
IN40
Taxa de abandono durante o primeiro curso
Relación porcentual entre os estudantes dunha cohorte de ingreso matriculados no título no curso académico X, que non se matricularon nos cursos X+1 e X+2, e o número total de estudantes desa cohorte de entrada que accederon no curso académico X.
Info da escala: Porcentaxe con dous decimais
0,0
7,14
8,43
2,41
7,79
7,87
IN41
Taxa de abandono
Relación porcentual entre os estudantes dunha cohorte de novo ingreso que deberon obter o título no ano académico anterior e que non se matricularon nin nese curso académico nin no anterior.
Info da escala: Porcentaxe con dous decimais
13,86
13,73
10,47
5,26
9,52
13,25
Avaliación
IN36
Taxa de avaliación
Relación porcentual entre o número total de créditos ordinarios aos que se presentaron os estudantes e o número total de créditos ordinarios matriculados.
Info da escala: Porcentaxe con dous decimais
94,53
97,43
94,54
93,95
93,15
94,69
Duración media dos estudos
IN38
Duración media dos estudos
Duración media (en anos) na que os estudantes tardan en superar os créditos correspondentes ao plan de estudos.
Info da escala: Número racional con dous decimais
5,7292
6,1977
6,0575
5,8824
5,623
5,9114
Eficiencia dos titulados
IN53
Taxa de eficiencia (rendemento dos egresados)
Relación porcentual entre o número total de créditos que superou un estudante ao longo da titulación na que egresou e o número total de créditos nos que se matriculou.
Info da escala: Porcentaxe con dous decimais
87,14
81,35
83,06
86,54
89,8
86,61
Estudantes por grupo
IN32
Media de alumnos por grupo de docencia interactiva
Relación entre o número de alumnos matriculados e o número de grupos de docencia interactiva.
Info da escala: Número racional con dous decimais
16,3546
14,9392
13,9678
14,1887
14,1635
15,4603
IN55
Media de alumnos matriculados en materias obrigatorias e de formación básica por grupo de teoría (expositivas)
Relación entre o número de alumnos matriculados en materias obrigatorias materias de formación básica e o número de grupos de teoría desas materias.
Info da escala: Número racional con dous decimais
119,4643
121,3929
113,4464
115,1071
118,2727
118,2857
IN56
Media de alumnos matriculados en materias optativas por grupo de teoría (expositivas)
Relación entre o número de alumnos matriculados en materias optativas e o número de grupos de teoría desas materias.
Info da escala: Número racional con dous decimais
17,6875
14,7647
19,0
12,0625
14,8462
15,2308
Éxito
IN35
Taxa de éxito
Relación porcentual entre o número total de créditos ordinarios que superaron os estudantes e o número total de créditos ordinarios aos que se presentaron.
Info da escala: Porcentaxe con dous decimais
83,05
95,84
82,57
81,27
81,07
84,2
IN50
Taxa de éxito dos egresados
Relación porcentual entre o número total de créditos que superou un estudante ao longo da titulación na que foi egresado e o número total de créditos aos que se presentou
Info da escala: Porcentaxe con dous decimais
87,14
81,36
85,6
88,01
91,64
89,28
Graduación
IN37
Taxa de graduación
Relación porcentual entre os estudantes que finalizaron os estudos no tempo previsto no plan de estudos ou nun ano académico máis e a súa cohorte de ingreso.
Info da escala: Porcentaxe con dous decimais
56,44
67,65
70,93
82,89
57,14
73,49
IN51
Taxa de idoneidade na graduación
Relación porcentual entre os estudantes que finalizaron os estudos no tempo previsto no plan de estudos ou antes e a súa cohorte de ingreso.
Info da escala: Porcentaxe con dous decimais
35,64
53,92
47,67
39,29
45,78
45,78
Rendemento
IN34
Taxa de rendemento
Relación porcentual entre o número total de créditos ordinarios que superaron os estudantes e o número total de créditos ordinarios en que se matricularon.
Info da escala: Porcentaxe con dous decimais
78,51
93,38
78,06
76,35
75,51
79,73
Satisfacción
IN15
Satisfacción dos estudantes saíntes cos programas de mobilidade
Valoración media da enquisa de satisfacción dos estudantes saíntes cos programas de mobilidade.
Info da escala: Mínimo 0,00 , máximo 5,00
4,1
-
4,51
5,0
3,18
3,17
IN19
Satisfacción dos estudantes coas prácticas externas
Valoración media da enquisa de satisfacción dos estudantes coas prácticas externas.
Info da escala: Mínimo 0,00 , máximo 5,00
4,0229
-
4,25
4,37
4,4878
4,5156
IN20
Satisfacción dos titores profesionais coas prácticas externas
Valoración media da enquisa de satisfacción dos titores profesionais coas prácticas externas.
Info da escala: Mínimo 0,00 , máximo 5,00
4,3974
-
4,53
4,62
4,3
4,46
IN21
Satisfacción dos titores académicos coas prácticas externas
Valoración media da enquisa de satisfacción dos titores académicos coas prácticas externas.
Info da escala: Mínimo 0,00 , máximo 5,00
4,76
-
4,1356
-
-
4,5822
IN23
Satisfacción dos egresados coa información pública dispoñible
Valoración media da enquisa de satisfacción dos egresados coa información pública dispoñible.
Info da escala: Mínimo 0,00 , máximo 5,00
3,04
-
-
-
-
-
IN33
Grao de satisfacción dos egresados cos servizos
Valoración media das preguntas relativas á satisfacción cos servizos da enquisa de egresados.
Info da escala: Mínimo 0,00 , máximo 5,00
3,7667
-
-
-
-
-
IN42
Grao de satisfacción xeral dos egresados coa titulación
Valoración media das preguntas relativas á satisfacción coa titulación da enquisa de egresados.
Info da escala: Mínimo 0,00 , máximo 5,00
-
-
3,39
3,32
3,35
2,9458
IN46
Satisfacción do alumnado coa docencia recibida
Valoración media da enquisa de satisfacción do alumnado coa docencia recibida.
Info da escala: Mínimo 0,00 , máximo 5,00
4,28
4,09
4,23
4,07
4,3
4,3
IN47
Satisfacción do profesorado coa docencia impartida
Valoración media da enquisa de satisfacción do profesorado coa docencia impartida.
Info da escala: Mínimo 0,00 , máximo 5,00
4,2899
3,977
4,0464
4,3063
4,3688
4,3497
IN48
Taxa de resposta na enquisa de satisfacción do alumnado coa docencia recibida
Porcentaxe de resposta na enquisa de satisfacción por parte do alumnado.
Info da escala: Porcentaxe con dous decimais
22,9851
33,2317
31,4642
30,4839
24,1214
59,2424
Recursos humanos
Indicador
2018-2019
2019-2020
2020-2021
2021-2022
2022-2023
2023-2024
IN24
Porcentaxe de Persoal Docente e Investigador (PDI) con sexenios
Relación porcentual entre o PDI con sexenios e o PDI total con docencia no título e que pode ter sexenios
Info da escala: Porcentaxe con dous decimais
93,14
92,45
92,08
89,89
93,02
96,39
IN25
Porcentaxe de PDI doutor sobre o PDI total
Relación porcentual entre o PDI doutor e o PDI total con docencia no título.
Info da escala: Porcentaxe con dous decimais
94,87
93,75
94,92
90,35
89,66
92,98
IN26
Porcentaxe de PDI funcionario sobre o PDI total
Relación porcentual entre o PDI funcionario e o PDI total con docencia no título.
Info da escala: Porcentaxe con dous decimais
72,65
70,31
74,58
65,79
64,66
64,04
Os contidos desta páxina actualizáronse o 29.01.2025.