Iniciativa de voluntariado no BALRIAL.
O Banco de Alimentos é unha organización sen ánimo de lucro que ten como obxectivo principal a consecución e aproveitamento dos alimentos excedentarios coa intención de facerllos chegar aos Centros Asistenciais e, a través deles, ás familias e ás persoas necesitadas. Tamén organizan as “operacións quilo”, que só se fan en certas épocas do ano e duran dous días (venres e sábado) no horario de apertura habitual dos supermercados colaboradores.
Os seus fins son:
- Contribuír a reducir a fame na provincia.
- Educar e concienciar á poboación sobre a problemática alimentaria e as súas alternativas de solución.
- Desenvolver a conciencia social solidaria, instalando o principio de responsabilidade social compartida.
- Prover aos comedores sociais, fogares de anciáns, fogares de nenos e outras institucións e entidades de ben público de alimentos sans e nutritivos.
- Involucrar ao sector empresarial para comprometelo en accións de responsabilidade social mediante a achega de doazóns de produtos excedentes non comercializables.
- Impulsar axudas e doazóns monetarias de particulares e empresarios destinados a soster o proxecto.
- Promover e difundir solucións posibles para superar a problemática da fame.
Programa de apoio no almacén do Banco
- Clasificación de alimentos procedentes de recollidas, doazóns e operacións quilo de empresas e supermercados.
- Preparación de lotes de alimentos para a entrega ás entidades.
- Tarefas administrativas.
- Horario: de 9 h a 13 h.
- Prazas: s/n.